- hirdetés -

Soltvadkerten rendezték meg a Kelet-Magyarország Régió területi diák I-es kötöttfogású bajnokságát, míg az U17-es korosztályú birkózók szabadfogású válogató versenyének Budapesten, a Vasas volt a házigazdája. A két megmérettetésen az orosházi klubok is részt vettek, sokan közülük dobogóra állhattak vagy meg is nyerték súlycsoportjukat.

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) Soltvadkerten hét birkózóval képviselte magát, közülük hárman még külön engedéllyel indultak el. A versenyzőknek ez volt az első kötöttfogású megmérettetése, amit végül három dobogós helyezéssel, egy ezüst- és két bronzéremmel zártak. A 42 kilogrammos Hevesi János és az 54-esek közt induló Vas-Szilágyi András sem sokkal maradt el a dobogótól, ők az 5. illetve a 4. helyen végeztek.

A 46 kilogrammban versenyző Hangya Borisz bronzéremmel zárt, csakúgy mint a 69 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Szabó Dániel. A 85 kilogrammos mezőnyben, Almási Áron révén egy ezüstéremmel is gazdagodtak. Április 1-én a Vasas által rendezett U17-es szabadfogású válogatón 114-en indultak, az orosházi csapat színeit Bódi Csaba képviselte, aki külön engedéllyel indult és a második helyen zárt súlycsoportjában, a 48 kilósok között.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) Soltvadkerten négy versenyzővel képviseltette magát az országos döntőért zajló megmérettetésen. Ők egytől egyig dobogóra is állhattak, hárman ráadásul súlycsoportjuk aranyérmeseként zárták a hétvégét. Kis Levente a 38 kilogrammos súlycsoportot nyerte meg, míg Pusztai Márk egy súllyal feljebb, a 42 kilogrammosok közt zárt aranyéremmel. A dobogó harmadik fokára állhatott fel a 85 kilós súlycsoport versenyzője, Gémes Krisztián, eggyel feljebb a +85-ösök közt Pleskonics Máté győzelemmel zárt.

A budapesti válogatón a Spartacus a lányoknál három, a fiúknál egy birkózóval képviseltette magát. Közülük a 61 kilósok közt versenyző Jenei Regina épp csak lecsúszva a dobogóról, negyedik helyen végzett, míg a 73 kilogrammos mezőnyben Balázs Renáta bronzéremmel zárta a hétvégét. A fiúk között az 51 kilogrammos kategóriában Somogyvári Milán révén voltak érdekeltek, aki súlycsoportja ezüstérmét szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.