- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár hagyományos szolgáltatásai mellett, sok éve színes programokkal is várja olvasóit. Ezek közt vannak hagyományosan nagy sikerű rendezvények, mint a Gyopárka tündér mesemondó verseny. Az idei lesz a kis mesemondók tizenhatodik találkozója.

Komoly múltra tekinthet vissza ez a megmérettetés, hisz Károlyi Fülöp Béla 2006-ban indította útjára, az Ifjúsági Magyarság Tábor részeként, annak záró akkordjaként. Az indulás után több helyszínt is végigjárt a Gyopárka tündér. Cinkuson kezdődött, majd rendezték a Székács iskolában, a Petőfi Művelődési Központban több helyen, míg 2013-ban megtalálta mai és úgy tűnik végleges helyszínét a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Mint Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója elmondta, évről évre huszonöt-harminc apróság érkezik a versenyre.

Az egyik nagyszerű kis mesemondó a tavalyi versenyről (Fotó: Justh VK.)

– Az idei Gyopárka tündért április 29-én, szombaton délelőtt rendezzük. A mesemondó versenyre a hagyományoknak megfelelően óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak jelentkezését várjuk, egészen április 24-ig. A kategóriákat a jelentkezők létszámának függvényében határozzuk meg. A választott mese maximum négy perc időtartamú, magyar, mű- vagy népmese lehet – tájékoztatott Buzai Csaba.

A versennyel kapcsolatban érdeklődni, bővebb információt kérni személyesen a könyvtárban, vagy e-mailen az oviskonyvtar@gmail.com címen, esetleg telefonon, a 68/412 075-ös számon lehet.

A Gyopárka tündér mesemondó verseny – mint minden évben – nyilvános lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a könyvtárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.