- hirdetés -

A GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium Rugalmas Tanulási Utak programjában résztvevő diákok március közepén részt vehettek a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a világhírű motivációs tréner, Nick Vujicic előadásán a Papp László Budapest Sportarénában.

A diákokat először Soltész Miklós államtitkár köszöntötte, útravalóként arra inspirálva a diákokat, hogy mindig az életet válasszák, akár magukról, akár másokról van szó. A 20 éve alapított NEMADOMFEL Együttes saját szerzeményeikkel hangolta a fiatalokat az előadásra. Ez egy olyan integrált zenekar, melyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült előadókból áll). Az előadó, Nick Vujicic őszintén beszélt nekik küzdelmeiről és nehézségeiről.

Többek között arra biztatott bennünket, hogy ne arra összpontosítsunk, amit nem tudunk megváltoztatni, hanem arra, amit igenis képesek vagyunk. Az előadást végig hallgatva bízunk benne, hogy a diákjaink is erősebbek lesznek és soha nem adják fel a hitüket, a legnehezebb időkben sem. Az előadást átszőtte a humor, az alázat és az őszinteség – írta beszámolójában az iskola.

Nikc Vujicic a következő idézettel búcsúzott nézőitől: A sorsunkat nem az határozza meg, mi történik velünk, hanem az, hogy miként reagálunk ezekre a történésekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.