- hirdetés -

42 millió forint sorsát bízta a Tesco saját vásárlóira, akik az áruházakban döntöttek arról, hogy mely helyi közösségek osztozzanak a támogatáson. Az Orosháza – Szarvas körzet győztesei hétfőn vették át az adományt.

Az áruházlánc immár 12. alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, melyben a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A zsetonok száma alapján a vállalat 42 millió forintos támogatást oszt szét 173 pályázó szervezet között. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazták. Az orosházi hipermarket és a szarvasi áruház tartozott egy körzetbe, melynek legtöbb vásárlói szavazatot kapott szervezetei vehették át az adományt az orosházi és a szarvasi áruházak vezetőitől.

Az orosházi és a szarvasi áruház vezetőjétől vehették át a csekkeket a szavazás győztesei (Fotó: Horváth Bence)

A legtöbb szavazatot a Gyermek Mosoly Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány kapta. A második helyen a szarvasi Emberöltő Alapítvány, a harmadikon a szintén orosházi, Érted Vagyunk Egyesület végzett. Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető elmondta, nagyszerűnek tartja az áruházlánc kezdeményezését.

– Az alapítványunk már nem először pályázott. Boldogok vagyunk, hisz ezzel olyan plusz szolgáltatásokat tudunk a bölcsőde kisgyermekeinek biztosítani, amely enélkül nem valósulhatnának meg. Egy szenzoros szobát alakítunk ki a gyerekeknek, ahol különböző fejlesztéseket tudunk végezni, illetve tárgyi eszközöket szerzünk be, játékokat, pihenőpárnákat, flitteres falat – avatott be a bölcsődevezető.

Százezer forintról szóló csekket vehetett át az Érted Vagyunk Egyesület képviseletében Németh József elnökségi tag, aki szintén elismeréssel szólt a Tesco akciójáról:

– Csodálatosnak tartom az akciót, de különösen azt, hogy az emberek ennyit segítenek nekünk. Az alapítványunk a Wesley iskolát támogatja. A most kapott pénzzel még nincs konkrét tervünk, több, mint valószínű, hogy a diákoknak szervezünk belőle valami jó és hasznos programot – mondta el az alapítvány igazgatósági tagja.

Lezárult tehát a tizenkettedik akció és azt is megtudhattuk az adomány átadó ünnepségen, hogy az áruházlánc már készül a tizenharmadikra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.