- hirdetés -

Siker koronázta a gyűjtést az iskola számára. A Gyógyítsuk Meg Dél-Békést Egyesületnek, az Érted Vagyunk Egyesületnek és a Rotary Clubnak köszönhetően végül összegyűlt a pénz, melyből megvásárolták az interaktív táblát a Wesley iskolának.

Hatalmas civil összefogással, hónapok óta zajlott a gyűjtés, melynek célja egy interaktív tábla megvásárlása volt a Wesley iskola számára. Az adományozást dr. Szelényi Zoltán, a Gyógyítsuk Meg Dél-Békést Egyesület vezetője kezdeményezte, az iskola szülői közösségéből létrehozott Érted Vagyunk Egyesülettel. Hozzá csatlakozott az intézményt már régóta támogató Rotary Club is támogatóként.

– Idén másodszor, egy jótékonysági futással igyekeztünk egy olyan célra gyűjteni, amely a város jövőjét biztosító gyerekek fejlődését segíti. A cél az volt, hogy egy interaktív táblát tudjunk vásárolni, ideáig ilyen eszköz nem volt az iskolában – mondta dr. Szelényi Zoltán – Nagyon örülök, hogy karácsonyra meg tudjuk lepni a gyerekeket ezzel az eszközzel. Hónapokon át tartott a gyűjtés és rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy ilyen sokan csatlakoztak ismét a sikeres kórházi adományozás után, a kezdeményezésemhez. Ez egy igazi karácsonyi csoda, a sikerből az iskola tanulói, tanárai is kivették a részüket, valódi lakossági, civil és céges összefogás volt – tette hozzá.

A táblát már át is adták az iskolának, így a gyerekek a jövő évben már egy fejlettebb eszköz segítségével tanulhatnak.

– Az Érted Vagyunk Egyesület azért született meg, hogy ezt az iskolát támogassa. Nagyon örültünk Szelényi doktor felajánlásának. Először elég szkeptikus voltam, mert egy nagy összegről van szó, de nagyon sokan összefogtunk. Vásárt rendeztünk, önkéntesek, szülők és a gyerekek is részt vettek benne – mondta Andrásik Eszter, az egyesület elnöke – Minden magánszemélynek, cégnek, civil szervezetnek rendkívül hálásak vagyunk, akik lehetőségeikhez mérten pénzadományukkal segítettek!

Andrásik Eszter hozzátette, nagyon hálás a Rotary Clubnak is, akik szintén nagy segítséget nyújtottak a tábla megvásárlásában. A szervezet alelnöke, Polyák János elmondta, a Wesley iskolával már több éves múltra tekintenek vissza. Tizenhárom darab tablettel járultak hozzá a digitális oktatáshoz, karácsonyi csomagjaiba gyümölcsöket adtak. Az adventi borosztások során is az iskola számára gyűjtöttek, melynek bevételét az interaktív tábla megvásárlására fordították.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.