- hirdetés -

Már negyedik alkalommal rendezték meg a Békés Vármegyei Könnyűzenei Fúvósversenyt a Tavaszi Művészeti Fesztivál részeként. Március 24-én több városból érkeztek a Művészetek Házába, hogy fa- és rézfúvós hangszereken mutassák be zenei tehetségüket a zsűri előtt. A rendezvényen összesen négy korcsoportban versenyeztek a fiatalok, valamint kamarazenészek is bemutatkoztak.

Békéscsabáról, Szarvasról, Gyuláról, Gyomaendrődről, Mezőkovácsházáról, Békésről és Orosházáról érkeztek zenei tehetségek a Művészetek Házába. A zsűri asztala mögött olyan neves zenészek foglaltak helyet, mint dr. Szabó Norbert fuvolaművész és mesterpedagógus, Benedekfi Zoltán hegedűművész és zeneszerző, valamint Vágó János kürtművész, a hódmezővásárhelyi művészeti iskola igazgatója.

– Nagyon sok tehetséges diák érkezett ma ide, Orosházára. Ezúton is szeretném megköszönni a felkészítőknek, valamint a szülőknek, hogy mindent megtettek azért, hogy a gyerekek itt lehessenek – mondta Dávid Zoltán polgármester – Lelket melengető, hogy ennyien szeretik a zenét. Nagyon szép dallamokat hallani, ami úgy gondolom mindenkit boldoggá tesz. Az, hogy egy ilyen szép, napsütéses napon Orosháza adhat helyszínt a versenynek igazán büszkévé tesz – hangsúlyozta.

A polgármester megnyitó beszéde után Kardosné Bánhidi Éva, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője vette át a szót. Elmondta, idén negyedik alkalommal rendezik meg a versenyt egy hosszabb szünet után.

– A koronavírus miatt kicsit hosszabb idő maradt ki, de lehet, hogy ez az oka annak, hogy ennyien jelentkeztek. A fa-és rézfúvós hangszerek közül szinte mindegyik bemutatkozik, fuvolán, szaxofonon, kürtön, furulyán, trombitán is játszanak, de kamaracsoportok is jöttek a mai versenyre. Az orosházi gyerekek is már több hónapja készülnek, egy egészséges izgalommal érkeztek a versenyre – mondta az igazgatónő, majd hozzátette, ez az alkalom reggeltől estig a zenéről szól majd.

A verseny kezdete előtt egy kosárból húztak betűt, hogy eldöntsék, ki lép először színpadra. A fiatal zenei tehetségek több ismert dalt is előadtak, mint például a Macska-jaj főcímdala, de ismert mesék, filmek, sőt videójátékok betétdalai is felcsendültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.