- hirdetés -

Több éven át nyújtott és nyújt a mai napig kimagasló teljesítményt a Budapesti Corvinus Egyetemen Zanócz Anett. A fiatal orosházi lány a közelmúltban egy rangos elismerést, Pro Universitate Díjat vehetett át.

Az elismerést azoknak a tanulóknak adja át az egyetem, akik tanulmányaik során több éven át kimagasló teljesítményt nyújtottak, emellett az egyetemi tanulmányokon túlmutató tevékenységükkel is gazdagították az intézmény eredményeit, növelték ismertségét és elismertségét, valamint öregbítették a hírnevét.

Zanócz Anett kezdetben a Táncsics gimnázium biológia tagozatára járt, a gimnáziumi évek második felét azonban már a matematika tagozaton teljesítette. A tantárgyból emelt szintű érettségit is tett.
– Ezt követően gondolkodtam el azon, hogyan is tudnám folytatni, mivel foglalkozik az, aki szereti ezt a tantárgyat. A közgazdaságra esett a választásom, a szüleim és a nagyszüleim segítségével, ráhatásával így utólag visszagondolva úgy érzem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy a Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel alapszakára esett a választásom – mesélte.

Itt három és fél évet töltött el, ezt követően döntött úgy, hogy mesterképzésre is jelentkezik, tavaly szeptemberben pedig a PhD-képzést is elkezdte az egyetemen. Már az alapszakos időszak alatt elkezdett dolgozni, először egy könyvelői irodában szerzett tapasztalatot, majd a KPMG csapatához került, ahol először könyvvizsgáló gyakornok volt, most pedig számviteli tanácsadóként dolgozik egyetemi tanulmányai mellett. Mint mondta „minden irányból számvitelt kap”, de ő ezt egyáltalán nem bánja.

Az elismerés átvételekor (Fotó: Facebook)

De mik is azok a tanulmányon túlmutató tevékenységek, amiért a Pro Universitate Díjat neki ítélték oda?

Az egyetemi évek során a kiváló tanulmányi átlag mellett (4,9 az alap és 4,96 a mesterképzés során) arra is igyekezett nagy hangsúlyt fektetni, hogy a szak közösségi és tudományos életéből is tevékenyen kivegye a részét. Mintegy négy és fél évig volt demonstrátor a Corvinuson (egy évet a Makroökonómia Tanszéken, három és felet a számvitel tanszéken töltött), de egy diákszervezetnek, a Luca Pacioli Társaságnak is alapító tagja volt. Ez a csoport azzal a céllal indult, hogy egy olyan közösséget jelentsen az egyetem számviteles hallgatói számára, ahol egymást tudják oktatni és segíteni, valamint kurzusokat szervezhetnek, de később jelentősen kinőtte magát a tevékenységük.

– Versenyt szerveztünk, kapcsolatokat építettünk külsős partnerekkel, tábort szerveztünk. Én is számos ilyen versenyen vehettem részt az elmúlt évek során, többre is szívesen emlékszem vissza. Az egyik a Közgazdászok Viadala volt Szegeden, ahol első helyezést értünk el a csapatommal. Egy nemzetközi FinTech esetmegoldó versenyen a harmadik helyezést értük el, az egy olyan rendezvény volt, amiről később még Forbes-cikk is született. A TDK-n pedig a társszerzőmmel közösen a második helyen végeztünk, OTDK és Best Paper jelöléssel – sorolta boldogan Anett.

Itt azonban még nem ér véget a lista, hiszen ő volt a tanszéken a számvitel mesterképzés első nagykövete, ez a pozíció nemrég lett náluk bevezetve. A diákszervezetben azon túl, hogy annak idején az alapítója volt, később alumni elnök is lett, majd több szervezeti egység koordinátora, ahol a legfontosabb feladatuk versenyek megszervezése volt.

Most pedig Pro Universitate Díjjal gazdagodott, ami elmondása szerint számára nagy presztízsértékkel bír. Jutalomként, egyben visszajelzésként és az élete egyik fontos pontjaként tekint rá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.