- hirdetés -

Március közepéig váratott magára birkózásban az U17-es korosztály első válogatóversenye a 2023-as szezonban, ami rögtön egy kétnapos megmérettetés volt. Az Orosházi Birkózó Egyesület egy versenyzővel volt érdekelt, Bódi Csaba ráadásul korengedménnyel indult el a kadet birkózók között. Ehhez képest megnyerte súlycsoportját, ahol a külföldi versenyzőt és a hazaiakat is legyőzte.

Dunakeszi sportcsarnokában a szombati napon elsőként a kötöttfogásúak léptek szőnyegre a hosszú téli alapozást követően, míg másnap a női és a szabadfogású versenyzők következtek. Az Orosházi Birkózó Egyesület utóbbi kategóriában indított versenyzőt, Bódi Csaba a 48 kilogrammosok között lépett szőnyegre.

A hazai válogatóversenyt ukrán, lengyel, román, észt és spanyol birkózók színesítették. Az orosházi versenyző egy lengyel birkózóval is összekerült, akin sikerrel túljutott, mint ahogy a hazai, PNSE és Abony egyesületeiből érkező ellenfeleit is legyőzte, így három győztes mérkőzést követően aranyérmet akaszthattak a nyakába.

Egyesülete elmondta, külön öröm, hogy Csaba korengedménnyel indulva, a nálánál idősebbek között birkózva nyerte meg a versenyt.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub több versenyzője révén is érdekelt volt a dunakeszi válogatón, elsőként a lányok között, ahol a 49 kilogrammban először Szűcs Letícia végzett az 5. helyen. Az 57 kilogrammos súlycsoportban Szabó Zsóka és Laczkó Petra indult, közülük Petra egyedül cseh ellenfelétől kapott ki, a bronzmérkőzést sikeresen behúzva bronzéremmel gazdagodott.

A 61 kilogrammos kategóriában Jenei Regina sajnos nem jutott be a legjobb négy közé, a 73 kilogrammos mezőnyben azonban szereztek még egy dobogós helyezést, a bronzérmesként záró Balázs Renáta révén. Igazi bronzos hétvége volt a mostani a Spartacus birkózóinak, hiszen a szabadfogású kategóriában, az 51 kilogrammos kategóriában induló Somogyvári Milán is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a harmadik helyért vívott mérkőzésen ő szintén egy lengyel versenyzőn jutott túl.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.