- hirdetés -

Óriási fordulatokat hozott a női 57 kilogrammos U23-as Európa-bajnoki döntő, melyet végül elképesztő izgalmak közepette nyert meg az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője Bukarestben.

A Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint Anna ellenfele, a felnőtt világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán Homenec viszonylag hamar vezetést szerzett, ám kétpontos hátrányát remek védekezésének és taktikájának köszönhetően az utolsó percig tartani tudta, ekkor viszont átvette a vezetést. Hamar jött a válasz az ukrántól, 4-2-re ő vezetett, ám az utolsó 15 másodpercben az orosházi lány remekül kontrázott és 4-4-el már újfent ő állt győzelemre, sőt mi több, újabb 2 pontot szerzett, így a lefújás pillanatában 6-4-es magyar győzelmet mutatott az eredményjelző.

Amikor minden eldőlt: Anna keze a magasban (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Ekkor jött az ukrán challenge, ami mint később kiderült, jogos volt, hiszen Anna utolsó kétpontosa előtt az ukrán egyszer bebillentette őt lenti helyzetből, de a lényeg, hogy az utolsó akció Szél Annáé volt, aki így 6-6-ra legyőzte Homenecet és U23-as Európa-bajnok lett.

A dobogó és Európa tetején (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

A bajnokkal hazaérkezése után bővebb interjút is készítünk majd a jövő hét elején.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.