- hirdetés -

Ezen a héten Bukarestben zajlik a birkózók U23-as Európa-bajnoksága. A nők 57 kilós mezőnyében az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője Szél Anna képviseli a magyar színeket.

Már korábban eldőlt, hogy az orosházi klub kiválósága ott lesz a kontinens viadalon. A helyszínen tartózkodik a Spartacus vezetőedzője, Páli Sándor, neki köszönhetően percről percre értesülünk a világversenyen történtekről.

Innan tudhatjuk, hogy a sorsoláson Anna nem került az erőnyerők közé, selejtezőt kellett birkóznia a nyolc közé kerülésért. Ezen a mérkőzésen ellenfele az U17-es Eb-bronzérmes német, Naemi Leistner volt. Az orosházi birkózó végig uralta a mérkőzést, remek akciókkal, köztük egy négypontossal, szorgosan gyűjtögette pontjait, végül 9-4-re diadalmaskodott és negyeddöntőbe jutott.

A török versenyzőt technikai tussal múlta felül Szél Anna (Fotó: MBSZ. Facebook)

Anna a négy közé jutásért nem sokkal dél előtt lépett szőnyegre. Ellenfele az U17-es Eb-ötödik török Nazar Kaya volt. Az orosháziak kiválósága félperces fogáskeresést követően levitte, majd egymásután négyszer is megpörgette az úgynevezett „orsófogásból” török riválisát, így egyetlen perc alatt technikai tussal nyert. Anna ezzel bejutott a súlycsoport délutáni elődöntőjébe, ahol a svédet és lengyelt legyőző, U20-as Eb-ötödik, francia Sion lesz az ellenfele.

Páli Sándor vezetőedző – aki, ha csak teheti elkíséri tanítványát a világversenyekre – elmondta, hogy Anna sérült térde ismét kicsit rakoncátlankodni kezdett, ami miatt tapasszal és térdvédővel küzd.

– Azt beszéltük meg, hogy az elején a térdére vigyáz, amennyire lehet és úgy próbálja meg a továbbjutást fordulóról fordulóra, aztán – ha sikerül bejutni – a döntőben pedig, ami a csövön kifér. Eddig ezt remekül hozta. A délutáni elődöntő kimenetelétől függetlenül már éremért birkózhat. Nagyon bízom benne, hogy a francia lány sem tudja megállítani, így az az érem lehet akár egészen fényes is – mondta el Páli Sándor.

A folytatásról természetesen mi is beszámolunk itt az OrosCafén. Hajrá Anna, hajrá magyarok!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.