- hirdetés -

Romániában, Székelyudvarhelyen jártak az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői, akik egy nemzetközi meghívásos, szabadfogású megmérettetésen vettek részt. Hét birkózóját indította el az egyesület, közülük négyen pedig a dobogóra is felállhattak.

A versenyre Romániából, Moldovából és Magyarországról is érkeztek versenyzők, a magyar színeket az orosháziak mellett a fővárosi UTE fiataljai képviselték. Elmondásuk szerint a szállás, a vendéglátás és a verseny rendezése is kitűnő volt, összesen pedig nem kevesebb, mint 240 versenyző mérlegelt. Az egyesületet hét birkózója képviselte.

A 2012-2013-ban születettek korosztályában négyen léptek szőnyegre. A 35 kilogrammosok között Czollner Ábel a nyolcadik helyen zárt, a 42 kilós Hangya Borisz és az 58 kilós Héjja Péter ezüstéremmel gazdagodott, míg a 38 kilogrammban induló Kovács Zente a dobogó legfelső fokára felállva aranyérmet vehetett át.

A 2010-2011-ben születettek korosztályában három OBE-versenyző próbálkozott. Hevesi János és Szabó Dániel ezúttal nem jutott be a legjobb öt versenyző közé súlycsoportjában, de itt sem maradtak orosházi érem nélkül, hiszen az 50 kilogrammos Nagy Marcell a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mint mondták, a sikerek mellett tapasztalatokkal is gazdagodtak, hálásak a Székelyudvarhelyi Birkózó Egyesületnek a meghívásért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.