- hirdetés -

Nagyszerű gasztronómiai élménnyel gazdagított klubtalálkozóra várta tagjait az Orosházi Pálinka Klub. Az est díszvendége és egyben főszakácsa Prohászka Béla, Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács volt.

Nemzeti italunk, a pálinka nem csak étkezések előtt, után és közben kaphat szerepet a konyhában, pálinka ízesítéssel fantasztikus ételek készíthetők. Ebből kapott ízelítőt az estre meghívott, mintegy kilencven vendég.

A pálinka klub megalakulásakor meghatározta a szervezet fő célját, mégpedig hogy nemzeti italunk készítési és fogyasztási kultúráját népszerűsítse. Ennek jegyében hozták létre a klub soron következő találkozóját. A szokásostól eltérő klubest arra is alkalmat adott, hogy a klubtagok megismerhessék egymás családját és még inkább össze kovácsolódjék a közös szenvedély által összetartott közösség.

Brlázs Róbert, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke bevezetőjében elmondta, szeretné, ha a kulturált italfogyasztás mellett az étkezés is más dimenziót kaphatna és a mennyiségi táplálkozás egy kicsit a minőségi, az élmény felé fordulna.

– Szeretném, ha a ma asztalra kerülő ételek nem csak kulináris élményt adnának, de gondolatokat, érzelmeket, esetleg emlékeket is idézne. A nagymama finom ebédjét, az otthonunkat, a hazánkat is eszünkbe juttatná – mondta el többek közt a gazdaköri elnök.

A bevezető után következtek sorra Prohászka Béla mesterszakács és az Alföld Gyöngye Hotel főzőmestereinek remekei. ( A „remekei” kifejezést értsük szó szerint, csodálatos étkeket kóstolhattunk – a szerk.)

Az illatok, ízek, aromák harmóniáját sajnos nem tudjuk írásban igazán visszaadni, de a képek és a menü talán adnak valamelyes támpontot.

  • Barackpálinkával ízesített vendégváró pogácsa
  • Füstölt kacsamell, gönci barackpálinkás kompóttal
  • Barackpálinkával illatosított édesburgonya krém leves, sonka ropogóssal és kolbász morzsákkal
  • Busaderék rozmaringos köntösben, roppanós salátával, barackpálinkás citrusos mártással
  • Szarvas érmék barackpálinkában pácolt gombákkal
  • Pilvax tányér desszert, pilvax kávélikőr ízesítés, barackpálinkában érlelt gyümölcsökkel

A remekül sikerült, rendhagyó, pálinkaklub összejövetelről hamarosan videó összeállítással is jelentkezünk az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.