- hirdetés -

A Szép Magyar Beszéd versenyen remekeltek a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. A kistérségi megmérettetésen a kisgimnazisták, majd a megyei fordulón a középiskolások képviselték iskolájukat. Két diák a regionális, valamint országos döntőben folytatja a versenyt.

Februárban rendezték meg a Szép Magyar Beszéd, szép kiejtési, szép olvasási kistérségi versenyt, amelyen a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói is részt vettek. Az első fordulón Szabó Maya 6/8. osztályos tanuló, valamint Kulcsár Anna Helga a 7/8. osztályból első helyezést értek el a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban rendezett megmérettetésen. Mivel a verseny szabályainak értelmében csak az idősebb korosztályból juthatnak tovább, így Kulcsár Anna Helga képviselheti az iskolát a kelet-magyarországi regionális döntőben, melyet Kisújszálláson rendeznek.

A verseny középiskolásoknak szóló megyei fordulóján szintén részt vettek az iskolai tanulói. Kvasznovszky Anna 9/8. osztályos diák 2. helyezést ért el, Polgár Máté a 10.B osztályból pedig a 4. helyen végzett. Ebben a kategóriában minden megyéből 2-2 ember juthat tovább az országos döntőbe. A Táncsics Mihály Gimnáziumot és Békés megyét Kvasznovszky Anna képviseli majd Győrben.

A regionális és országos verseny esetében sem osztanak már ki helyezést a zsűrik, ehelyett az erre méltó diákokat Kazinczy-emlékéremmel jutalmazzák, melyet mindenki csak egyszer kaphat meg a verseny során, tehát az éremmel rendelkezők következő alkalommal már indulhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.