- hirdetés -

Sérüléséből felépülve újra a pályán az exorosházi labdarúgó, Silye Erik.

Az OMTK-ULE utánpótlásában pallérozódott Silye Erik 2020-ban került a Vasashoz, előtte Mezőkövesden szerzett NB I-es rutint. A decemberi felkészülés alatt megsérült, február közepén tért vissza a pályára. Március 1-jén MOL Magyar Kupa-mérkőzésen már a kezdőcsapatban kapott helyet, ahol már a 3. percben gólt szerzett, később gólpasszt adott. A Vasas ennek következtében 3-2-re legyőzte a Paksot és jutott a kupa legjobb négy csapata közé. Ennek apropójául kértük rövid interjúra az orosházi labdarúgót. (A találkozó videós összefoglalója és Silye Erik találata ide kattintva nézhető vissza – a szerk.)

A kupamérkőzést látva úgy gondolom, hogy minden rendben.

– A sérülésem már a múlté, hosszú időszak volt, de már pozitívan tekintek a jövőbe. December elején egy vádlisérüléssel kezdődött, melyből felépülve pár edzés után íngyulladás alakult ki, ennek a rehabilitáció zajlott egészen február közepéig. Bíztam benne, hogy nem lesz sok idő újra felvenni a fonalat, fizikálisan érzem is még a lemaradásom, de ez a meccs egy jó visszaigazolás volt, hogy jó úton haladok. Soha rosszabb visszatérést, viszont elsősorban a győzelemnek örülök, ráfért már a csapatra egy pozitív visszacsatolás.

Silye Erik kivette a részét csapata továbbjutásában (archív fotó: vasasfc.hu)

Hogyan emlékszel vissza a gólodra?

– Ötvédős rendszerben játszottunk, melyben szélsőként több támadófeladatom van, így mikor a jobb szélen sikerült megbontanunk a paksi védelmet, éreztem, hogy érkeznem kell. Érkezés közben egy testcsellel sikerült tisztára játszanom magam, Hinora Kristóf pedig nagyszerűen vett észre. A héten volt két hasonló szituáció edzésen is, azokat túlságosan erőből akartam megoldani, így most inkább a pontosságra figyeltem és sikerült jól lehelyeznem a sarokba.

A bajnokságban viszont a tavaszi feltámadás ellenére még mindig a kieső helyen áll a Vasas. A hétvégén Fehérvárra utaztok, hatpontos meccs lesz.

– Nehéz helyzetben vagyunk a bajnokságban, de próbálunk nem plusz nyomást helyezni magunkra, helyette mindig a következő meccsre koncentrálunk, legyen az bárki ellen is. A fehérvári meccs is létfontosságú, minél hamarabb el kell kezdenünk gyűjteni a pontokat, így oda is a győzelem reményében utazunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.