- hirdetés -

Ebben a hónapban kétszer is megtöltötte a PMK-ban ideiglenes klubtermét az Orosházi Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Február 2-án Szilasi H.Tibor tartott érdekes előadást gazdag prezentációval, II. Erzsébet uralkodó életéről, az udvari szokásokról, érdekességekről. Könnyed stílusú, humorral fűszerezett előadása nagy sikert aratott. Február 27-én felesége Sonkolyos Márta folytatta a megemlékezést II Erzsébet királynőről. Tőle laza szórakozás helyett egy tanári, igen alapos történelmi és irodalmi előadást hallhattunk sok szép vetített képpel illusztrálva. Mindkét előadás után az előadó, Mártika által készített „Erzsébet kedvence” teasüteményből fogyaszthattak a jenlevők a finom angol tea mellé.

Mindkét előadás nagy sikert aratott a nyugdíjasok körében (Fotó: ONYÉE)

Szilasi H. Tibor az előadással kapcsolatban elmondta, hogy az Anglia, az angol szokások, az életforma, a hagyománytisztelet iránti szeretet, egy régebbi, angliai utazással kezdődött.

– Elkészítettük Mártikával ezt a két előadást, melyek tulajdonképpen ugyanarról – Angliáról, a királyi udvarról, szokásokról, érdekességekről – szólnak, csak más-más oldalról megközelítve. Ezt bemutattuk a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesületében. Erős Károllyal és az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületével régóta jó kapcsolatokat ápolunk, így felajánlottam, hogy ha gondolják, szívesen megmutatjuk nekik is. Mindkét alkalommal megtelt az egyesület ideiglenes klubterme. Mártika megsütötte első alkalommal az angol gyümölcskenyeret, másodszor az Erzsébet kedvence teasüteményt és – hasonlóan az első előadásokhoz – most is nagy szertettel fogadták. A süteményt és a prezentációkat is. A nyugdíjas társak tapsa rendkívül jól esett. Megérte a fáradozást – tette hozzá Szilasi H. Tibor.

A résztvevők nagy tapssal és szerény ajándékkal köszönték meg a Szilasi házaspár ajándék előadását, amely tovább erősítette a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete és Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének
közös munkáját, együttműködését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.