- hirdetés -

Tavaly indult el a Gondosóra program, aminek célja, hogy az otthonukban élő idős emberek biztonságérzetét növelje. A Gondosóra alanyi jogon és teljesen ingyenesen megillet minden 65 év feletti állampolgárt.

Orosházán működik jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, ami egy nagyon jó opció mindazon időseknek, akik otthonukban laknak. A Gondosóra célja ugyanaz: vigyázni az idősekre, eljuttatni időben a segítséget, ha szükséges, csak ez a program országos, nem kistérségi szintű. Az ingyenes jelzőeszközhöz az országban mindenhonnan 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Akik tavaly regisztráltak, a napokban kapják meg (vagy már meg is kapták) a készüléket, akik pedig most fognak regisztrálni a www.gondosora.hu oldalon, néhány hónapon belül vehetik át az eszközt – nyilatkozta Dávid Zoltán polgármester, hozzátéve: jó szívvel ajánlja a Gondosórát, hiszen jelentősen hozzájárulhat a biztonságérzethez és baj esetén hathatós segítséget jelenthet.

A programról további tájékoztató, valamint információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.