- hirdetés -

Fantasztikus hétvégét zárt az Orosházi Birkózó Egyesület, akik ezúttal a diák II-es korcsoport magyar bajnokságán voltak érdekeltek. Hangya Borisz és Almási Áron révén két magyar bajnoki címet is szereztek, de Héjja Péter sem lehetett elégedetlen bronzérmével.

Az év második országos bajnokságán a diák II-es korosztály birkózói küzdöttek meg egymással szabadfogásban a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. 53 szakosztály 154 birkózópalántája sorakozott fel február 25-én a megmérettetésre, ahova a január végi és február eleji kecskeméti, abonyi és kaposvári területi bajnokságokról lehetett indulási jogot szerezni.

Az Orosházi Birkózó Egyesületet négy versenyzője képviselte, akik igazán kitettek magukért. A 35 kiligrammban versenyző Czollner Ábel sajnos nem jutott súlycsoportjában a legjobb öt közé, két kategóriával feljebb Hangya Borisz magyar bajnokként, a 42 kilogrammos súlycsoport első helyezettjeként zárt négy győztes mérkőzést követően.

Az 58 kilogrammos mezőnyben sem maradt érem nélkül az orosházi csapat, Héjja Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Egy győztes és egy vesztes mérkőzést követően Péter a vigaszágon folytatta a küzdelmeket. Itt a bronzmérkőzést szoros mérkőzésen megnyerte. Végül a +69 kilogrammban izgulhattunk OBE-versenyzőért, Almási Áron viszont ellentmondást nem tűrő birkózással húzta be a súlycsoport aranyérmét, második győzelméhez segítve a csapatot.

A kiosztott 14 bajnoki címből 2-2-t a házigazda ESMTK és az OBE gyűjtött be, így ennek köszönhetően a csapatverseny során is az előkelő második helyen zártak a vendéglátó egyesület mögött, a Soltvadkertet megelőzve, ezzel az eredménnyel is erősítve az egyesület és a város hírnevét birkózásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.