- hirdetés -

Csütörtök délután gyűltek össze az orosházi diákok az egyik helyi vendéglátóhelyen, hogy elmondhassák ötleteiket, meglátásaikat a városvezetésnek. A felmerült kérdésekre Dávid Zoltán polgármester mellett dr. Burai Mihály jegyző, Gyapjasné Béres Enikő képviselő, valamint a Városüzemeltetést vezető Benkő Ferenc adott választ. 

A diák-közmeghallgatás célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjai is elmondhassák véleményüket, javaslataikat az őket érintő városi ügyekről – közvetlenül a döntéshozóknak. Arra is jó volt ez az alkalom, hogy a diákok értékes tapasztalatokat szerezzenek a részvételi-demokrácia terén. 

A mintegy másfél órás beszélgetésen a diákok számos témában tettek felvetést. Így például fontos számukra, hogy minél több változatos programban lehessen részük. Érkeztek felvetések a kikapcsolódási, sportolási lehetőségek bővítését érintően, szóba került az Extrém park és a Mikolay-kert is – ezzel kapcsolatban elhangzott, a város a TOP Plusz program keretében a Mikolay-kert megújítására, közösségi funkciók kialakítására mintegy 550 millió forintot nyert. Helyi zenekarok bemutatkozási lehetőséget kaptak Benkő Ferenctől.

A VÜRT vezérigazgatója ugyanis felajánlotta, nyáron felléphetnek Gyopároson a szárnyukat próbálgató együttesek. Téma volt a kerékpárút-hálózat állapota, a Diáktanya udvarának rendezése és a motorosparkolás is, ahogyan az is, hogy a fiatalok szívesen bekapcsolódnának minden olyan közösségi munkába, amivel virágosabbá és tisztábbá válhat a város. Dávid Zoltán polgármester arra kérte a jelenlévőket, keressék bátran a javaslatokkal és folytassák a diák-közmeghallgatást, mert láthatóan hasznos és előremutató. A városvezető lapunknak kiemelte, jó érzés volt szót váltani a felkészült, ötletekkel teli és nyitott fiatalokkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.