- hirdetés -

Javában zajlik a szezon a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület ifjú sportolóinak. Mivel keresztféléves sportágról van szó, így ebben az időszakban ritkán telik el úgy hétvége, hogy ne lennének úton a vívók.

Mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület utánpótláskorú sportolói. 2022-es évüket a már többéves hagyományokra visszatekintő háziversenyükkel, a Pezsgő Kupával zárták, de ezt követően sem pihenhettek, hiszen a vívók esetében keresztféléves sportágról beszélünk, a 2022/2023-as szezon nem állt meg. A fiatalok a sportág három olimpiai bajnok legendájáról elnevezett Gerevich – Kovács – Kárpáti Reménység Kard Körversenyek fordulóin indultak el.

A 2023-as év első megmérettetése az UTE Vívócsarnokában érte őket januárban, ahol a körverseny harmadik fordulóját (egyben a Budapest Bajnokságot rendezték).
Eredmények:
Újonc fiú és leány kard egyéni:

19. Tóth Ádám
28. Kovács Kristóf
23. Sárközi Gabriella
35. Kiss Anna

Fotó: egyesület

Az újoncok után a gyermekek és a serdülőkorúak következtek.
Gyermek és serdülő fiú és leány kard egyéni:
26. Molnár Mira
27. Héjja Nóra
27. Kiss Anna
48. Perity Korvin
51. Szkaliczki-Gyenge Péter
32. Matuz Réka
35. Perity Jázmin
38. Kovács Kristóf

A legutóbbi hétvégén ismét az újoncok következtek, ez már a GKK Körverseny negyedik fordulója volt.
Újonc férfi és női kard:
18. Tóth Ádám
20. Sárközi Gabriella
41. Perity Korvin

Fotó: egyesület

– Folyamatos a készülés, a versenyzőink mindent megtesznek, hogy előrébb jussanak a ranglistán. Igyekszünk a legjobb tudásunk szerint oktatni őket. Nincs könnyű dolgunk, hiszen az első osztályban versenyeznek és a magyar mezőny az egyik legerősebb a világon ebben a sportban. A szezon vége felé vidékbajnokság, diákolimpia és korosztályos országos bajnokságok is hátra vannak. Fellélegezni majd csak júniusban fogunk, addig munka, munka és munka van – Nagy Nándor, az orosházi fiatalok vezetőedzője a következőképpen értékelte az elmúlt hetek történéseit.

Kis Abigél Debrecenben is halmozza a sikereket (Archív fotó: Horváth Bence)

Az egyesülettel kapcsolatos további hír, hogy egykori kiváló növendéke, Kis Abigél, aki Debrecenben folytatta tanulmányait és sportkarrierjét, az előző évben számos országos és nemzetközi siker részese volt, mind egyéniben, mind a kardcsapat tagjaként. A kadet korosztályban két ezüstérmet szerzett egyéniben, illetve a lányokkal csapatban megnyerték az országos bajnokságot. Gödöllőn vett részt európai körversenyen, ahol a válogatott tagjaként aranyérmet nyert. Nemrég januárban pedig a junior országos bajnokságon szerzett bronzérmet a kardcsapattal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.