- hirdetés -

A téli átigazolási időszak végén négy játékos érkezett Orosházára.

A két szezon közti holtidő legizgalmasabb része az átigazolási időszak. Ilyenkor a csapatvezetők megpróbálják a saját lehetőségeiket kihasználva frissíteni a keretüket. A megyei I. osztály listavezetője is ezt tette.

– Négy új játékos érkezett az OMTK-ULE csapatába. Hazatért Makóról Bordás Dániel kapus, sajátnevelésű játékosaink Sinkó Máté és Berta Erik, valamint Szentesről érkezett Rau Gergő – adta tudtul Buza Barnabás szakmai vezető.

A szakember elmondta, hogy Bordás Dániel, Rau Gergő és Sinkó Máté az első csapat keretéhez érkezett, míg Berta Erik játékára a Rákóczinál számítanak. Az új igazolások közül a Bordás Dániellel készült interjúnkat a közelmúltban olvashatták, ezúttal Rau Gergőt és Sinkó Mátét mutatjuk be.

Sinkó Máté hét év után tért haza

– 2007-ben Orosházán kezdtem a labdarúgást, majd 2016-ban kerültem át Békéscsabára, ahol 6 évig az Előre és az UFC színeiben játszottam. Tavaly nyáron adódott először a lehetőség, hogy kipróbáljam magam a felnőtt fociban is, kollégistaként és végzős középiskolai tanulóként kedvező lehetőség volt számomra a Jaminához igazolni. Idén januárban ért a megkeresés Orosházáról, így kerültem az átigazolási időszak végén haza. Szeretnék élni az adódó lehetőséggel és minél több időt a pályán tölteni. Főként támadó szellemű középpályás vagyok, emellett a széleken is szeretek futballozni – tudtuk meg Sinkó Mátétól.

Sinkó Máté

Rau Gergő célja a további fejlődés

A 22 éves fiatal már óvodás kora óta a labdarúgás szerelmese. Játszott Hódmezővásárhelyen, Makón, illetve Szentesen. Védő poszton számítottak rá legtöbbet, elmondása szerint a csapatváltás a további fejlődés céljából történt. Az OMTK-ULE kötelékében szerződése erre a szezonra érvényes, de hosszú távon tervez Orosházán futballozni.

Rau Gergő

fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.