- hirdetés -

Végre birtokba vehették a Spartacus birkózói az új csarnokot. Az első edzés után szülői értekezletet is tartottak az egyesület vezetői.

Kedd délután harminc birkózó palánta részvételével és Szénási Viktor edző vezetésével zajlott az első igazi edzés, ahol az új birkózó csarnok elkezdte betölteni azt a szerepet, melyet neki szántak. Mint Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) elnöke elmondta, az épületet már korábban átadták, a papírmunka húzódott el kissé.

Szénási Viktor és páli Sándor edzők és mintegy harminc gyerek részvételével kezdődött a munka (Fotó: Horváth Bence)

– A múlt héten aláírtuk az önkormányzattal az üzembentartói szerződést és birtokba vettük végre az épületet. Egyelőre még csak az edzésekhez legszükségesebb felszereléseket hoztuk át. Az új csarnok kicsinosítása, a meglévő relikviák elhelyezése folyamatosan történik majd a közeljövőben. A legfontosabb, hogy az edzések most már itt zajlanak. Versenyszezon közepén vagyunk, ilyenkor nincs és nem is lehet megállás. Az edzések elindulásával egy időben elindítottuk a toborzást, hogy minél több gyerek kezdhesse, illetve folytathassa a sportolást itt, az ideális körülmények között. Lehet látni a létszámon, hogy sokat jelent. Nem csak a jól felszerelt, mindennel ellátott csarnok, de az is, hogy nem kell a gyerekeknek a vasúton túlra zarándokolva, a hideg teremben edzeni. Bízom benne, hogy az edző kollégák is állják majd a sarat. Ilyen, vagy olyan körülmények közt, de eddig is hoztuk az eredményeket, úgy gondolom, hogy ez, a 21. század követelményeit kielégítő bázis már kötelez is, hogy jöjjenek a sikerek – kommentálta Szél Attila.

Persze a nagyok is kipróbálták a szőnyeget az új csarnokban (fotó: Horváth Bence)

Az edzést, a csemeték mozgását a karzatról figyelhették a szülők, akiket ezen az estén szülői értekezletre is várta az egyesület. Mint az elnök elmondta, az új hely rendjét, az edzések beosztását, és még számtalan aktuálissá vált dolgot kell megbeszélniük legfontosabb partnereikkel, a szülőkkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.