- hirdetés -

A Székács Evangélikus Iskola is megtartotta őrületes farsangi karneválját, február 16-án bújtak jelmezbe a tanárok és a diákok. A maskarákat több kategóriában értékelte a szakmai zsűri, megérte ötletes hacukákkal indulni a versenyen, hisz komoly nyeremények vártak a legjobbakra.

Kicsit megőrülhettek és megmutathatták humoros oldalukat a diákok, valamint a tanárok csütörtök délután a Székács Evangélikus Iskolában. Ebben az intézményben is megülték a farsangot, azt az ünnepet, amikor más bőrébe bújva felszabadultan lehet táncolni, mulatni.

– Egész napos volt a farsangi mulatságunk, már reggel beöltözve érkezhettek a gyerekek, főleg az alsósok éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen a felsősök délutánra tartogatták a jelmezeiket – mesélte Fazekasné Jankov Ildikó, a diákönkormányzat segítő pedagógusa. – A szervezésben a legnagyobb érdeme a két kilencedikes osztálynak volt, akik sokat dolgoztak azon, hogy ez a nap ilyen szórakoztató legyen, és hogy ilyen gördülékenyen működjön minden. Az alsós évfolyamokon is tartottak a kicsik osztálydélutánt, az is egy szuper diszkóval zárult, és a felsős farsang is sok meglepetést tartogatott.

A szervezők mellett a diákok is nagyon örülnek annak, hogy a Covid után végre igazi nagy farsangi mulatságot csaphatnak. Annyira nagy volt a lelkesedés, hogy még a felsősök többsége is kihasználta a lehetőséget a beöltözésre, sőt, öt osztály produkcióval is készült. A nyolcadikosok műsorától leesett a közönség álla.

A műsorszámok után a jelmezverseny következett, három kategóriában értékelt a zsűri, az egyéni és csoportos ötletek mellett az ökojelmezek közül is kiválasztották a legjobb hármat. Mivel a Székács ökoiskola, így a saját kézzel, otthon készített maskarák külön díjazásban részesültek. A Nagy Róbert iskolaigazgató vezette Villámzsűri döntése komoly következményekkel járt, pizza és torta is szerepelt a nyeremények között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.