- hirdetés -

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusa meghívást kapott és be is nevezett a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál programra.

Pörneki Attila karnagy kiemelte, hogy ez egy olyan fejlődési lehetőség, amely életre szóló élményt, kultúrát és sok-sok pozitív hatást jelent a gyerekek készségeiben. Elmondta, hogy 2018-ban részt vettek a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen, idén pedig meghívást kaptak a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválra, melyet nagy örömmel elfogadtak ezzel is öregbítve Orosháza város és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola hírnevét. Gyermekkarok kategóriában fognak fellépni az eseményen. A megadott kiírás szerint négy művet kell majd a gyerekeknek elénekelniük, különböző kritériumok alapján.

Négy művet is el kell majd énekelniük a Magyar Zene Házában (Fotó: Vörösmarty Mihály Általános Iskola)

– Budapesten rendezik majd a programot, a nyitó és a záró hengverseny, valamint a díjátadó a Müpában valósul majd meg, maga a verseny pedig a Magyar Zene Házában lesz április 2. és 5. között. A program művészeti vezetője Hollerung Gábor, Liszt Ferenc-díjas karmester. A rendezvényen való részvétel lehetőséget teremt a kórusok és a zsűri közötti intenzív konzultációra, tovább erősítve a célt, hogy az énekkarok fejlődése, zene iránti elkötelezettsége, motivációja még erőteljesebb legyen – sorolta Pörneki Attila.

A Kodály Zoltán Gyermekkórusra tehát egy minden szempontból komoly erőpróba vár, hiszen elő kell majd adniuk egy 1809 és 1873 között született zeneszerző művét, egy 1888 után született magyar zeneszerző művét, egy a jelentkezéskor is élő szerző művét – mely a Kodály Zoltán Gyermekkórusnak és karnagyának írt mű ősbemutatója is lesz egyben – , valamint egy szabadon választott kórusmű.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.