- hirdetés -

2021 júniusában nyitotta meg kapuit a Kaáli Autó-Motor Múzeum Orosházán, de a professzor dörgicsei gyűjteménye is folyamatosan új autócsodákkal bővült az elmúlt időszakban. Az Orosházán kiállított járműveket pénteken és szombaton két időpontban is megtekinthették az érdeklődők.

A professzor a Táncsics Mihály Gimnáziumba idén visszatérő Sámli Bál miatt látogatott haza ismét Orosházára, de úgy gondolta, hogy az itt töltött időt egy kisebb múzeumlátogatással is kiegészíti. Az Orosházi Technikai Sportok Egyesületének segítségével tehát két időpontban hirdették meg a tárlatot, egy kis baráti beszélgetésre és a kiállított járgányok részletes bemutatására invitálva a vendégeket.

– Mint tudjuk, a vírus két évre kitörölte a Sámli Bált a város életéből, de most újra megrendezik és az a megtiszteltetés ért, hogy az esemény fővédnöke lehetek, nagyon örülök, hogy most is gondoltak rá. Ezért is gondoltam, hogy az itt töltött időt összekötöm a mostani találkozóval is, hogy megmutathassam a látogatóknak ezeket a régi járgányokat, autókat és motorbicikliket egyaránt, melyeket mindenki nagyon szeret – mesélte dr. Kaáli Nagy Géza.

Orosházán 2021 júniusában nyitotta meg kapuit a Kaáli Autó- és Motor Múzeum, a kiállított oldtimer járgányok 200 négyzetméteren helyezkednek el. Dörgicsén pedig az elmúlt időszakban megduplázódott a kiállítási tér, mely immár 2000 négyzetméteren áll az oda látogatók rendelkezésére. Az országos és nemzetközi hírnévre szert tett múzeum nemrég, a néhai világsztárok által is kedvelt új autócsodákkal bővült, melyre most már egész Európa felfigyelt.

A pénteki eseményen elsőként a professzor mondott köszöntőt, majd Zilahi Zoltán, az Orosházi Technikai Sportok Egyesületének elnöke mutatta be a résztvevőknek egyesével is a kiállított járgányokat, mindegyik autó vagy motor működéséről, történetének érdekességeiről is részletesen beszámolva.

Kiss László is érdeklődve szemlélte meg a kiállított járműveket, mint mondta, az ő kapcsolata a professzorral már régre nyúlik vissza, gyerekként iskolatársak voltak.
– Külön érdekesség, amire a mai napig szívesen emlékszem vissza, hogy annak idején, 1963-1964 környékén az édesapja autóját is szerelhettem. Épp ezért számomra nagyon különleges élmény annak a korszaknak néhány járművét most viszontlátni – árulta el.

A második tárlat február 11-én, 14 órakor lesz a múzeumban, míg a Sámli Bált szintén szombaton, 17 órai kapunyitással rendezik meg a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.