- hirdetés -

Három év után rendezett ismét bált a Rotary Club Orosháza. A rendezvényre számos másik városból vagy településről érkeztek vendégek. Az esemény bevételét a hagyományoknak megfelelően ezúttal is jótékony célokra fordítják.

Még a koronavírus-járvány kitörése előtt, 2020 februárjában tartott utoljára bált a Rotary Club Orosháza. Akkor még nem is gondolták volna, hogy három évet kell várniuk a következő alkalomra. Ez az alkalom azonban február 4-én végre ismét elérkezett, az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont rendezvénytermében fogadták vendégeiket, a létszám soha korábban nem volt még akkora, mint szombat este.

Az orosházi klub tagjain és vendégeiken kívül a teljesség igénye nélkül Szekszárdról, Szentesről, Szegedről, a fővárosból, Kisvárdáról, Kozármislenyről, Hódmezővásárhelyről, Csólyospálosról, valamint a határon túlról, Naszódról és Szamosújvárról is érkeztek rotarysták.
– Olyan ez a közösség, mint egy család, legyen ez a mostani este az együvé tartozás estéje. A helyszín új, de a hangulat és a vidámság a régi maradt – hangzott el még a rendezvény kezdetén.

A himnuszokat követően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola vonós növendékei és pedagógusai játszottak a közönségnek, majd a vendégeket köszöntötték. A határon túli klubok részéről Bikfalvi Mihály mondott köszöntőt, hangsúlyozva, hogy a tettek bebizonyították, hogy tényleg szívből-lélekből végzik tevékenységüket mind az orosházi klub, mind a jelenlévő klubok tagjai. Az erdélyi szervezetek képviselői már 13 éve járják a magyarországi klubok rendezvényeit, bíznak benne, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmarad.

Ezt követően Kézdi László folytatta a köszöntők sorát, aki egyben a Magyar Rotary Mozgalom kormányzójának, Réti Lászlónak a jókívánságait is tolmácsolta. Mint mondta, immár hazajárnak Orosházára, ahol a klub a 2019/2020-as évben az Ország Legjobb Rotary Clubja címet is elnyerte. Számos jószolgálati cselekedet várta itt őket, valamint egy olyan hangulat, ami miatt érdemes idejönni.

– A Rotary egy olyan szervezet, amibe érdemes csatlakozni, életkortól függetlenül. Lehetünk 20, 30 vagy éppen 50 évesek, saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez az a hely, ahol 50 felett is lehet barátságokat kötni – tette hozzá.

Kézdi Lászlótól Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán vette át a szót, örömét fejezve ki, hogy közösen ünnepelhetik azt a sok segítséget és jót, amit a klubok megjelenítenek Orosházán és a többi településen.
– Ha meghallom azt a szót, hogy Rotary, mindig a segítségnyújtás jut róla az eszembe. Ezekben a nehéz időkben fontos, hogy vannak ilyen emberek, mint Önök, akik önzetlenül segítenek azoknak, akik erre rászorulnak – hangsúlyozta a polgármester.

A rendezvényen ezután az elmúlt három év legfontosabb programjait, eseményeit is ismertették. Szóba került többek között a koronavírus által sújtott családok támogatása, a laptopok vásárlása a gördülékenyebb online oktatáshoz, a jól teljesítő középiskolások jutalmazása vagy éppen egy rekordkísérlet, ami tavaly a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarán zajlott.

Kormányos Károly, a Rotary Club Orosháza 2022/2023-as évének elnöke is pohárköszöntőt mondott.
– Sokan vagyunk itt, akik fontosnak érezzük, hogy lehetőségeinkhez mérten támogassuk a rászorulókat és olyan projekteket, ami hátrányos helyzetű embereket, gyerekeket, tehetségeket karol fel. A világszervezet elnökének, Jennifer Jonesnak a gondolatait idézném: Álmodj egy Rotaryt! Ez az elv, melynek mentén igyekszünk nyitottabbak lenni, felvállalni cselekedeteinket, annak reményében is, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk.

Folyamatosan keressük az alkalmat, hogy megismertessük a klub életét, feladatait, lehetőségeit. Nem számít, ki vagy és mit csinálsz, az a fontos, hogy vedd észre, hol segíthetsz. Tegyünk közösen az élet jó dolgaiért, a jótékonyságért és kedvességért – mondta a kormányzó.

A köszöntőket követően pedig már a vacsoráé és az önfeledt szórakozásé volt a főszerep, a jó hangulatról a Mixer Zenekar gondoskodott. Fellépett Pörneki Anikó énekművész is, az est későbbi részében pedig tombolasorsolás következett. Az adományokból és a bál bevételéből idén is nemes célokat támogatnak, többek között a nyári gyermektábor megszervezését, az Ígéretes Tehetség Tanulmányi Díjat, valamint egy óvodai taposóösvény kialakítását és egyéb humanitárius tevékenységeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.