- hirdetés -

Ismét ki lehetett volna tenni a megtelt táblát péntek délután a gyermekkönyvtár ajtajára. Mintegy huszonöt gyerek szorgoskodott a két gyermekkönyvtáros irányításával, segítségével.

Ezek a könyvtárosok mindig kitalálnak valami jót – mondhatnánk – de nem lenne teljesen igaz, hisz a pénteki esemény a gyermekkönyvtárosok által már évek óta megszervezett és nagy sikerrel lebonyolított tematikus játszóházak egyike, a farsangi játszóház volt. A gyerekek rajzoltak, festettek vágtak, ragasztottak. Mint Tengerics Éva gyermekkönyvtárostól megtudtuk, mindenféle bohóc figurák, ujjbábok, billegő fejű bohócok, álarcok készültek, színes papírból, papírtányérból, filcanyagból, maradék szövetanyagokból.

– A farsang a télűzés, a mókázás, a vidámság ideje, a vidámságnak pedig egyik letéteményesei a bohócok. Ezért esett erre a választás, hogy a mai tematikus játszóház róluk szóljon. Bohócparádét szerveztünk. A gyerekeink ma is a megszokott lelkesedéssel, lendülettel vágtak bele a munkába. Akik rendszeres vendégei a különböző játszóházaknak, már önállóan dolgoznak, a többieknek természetesen segítünk, mint mindig. Jók ezek a játszóházzal töltött napok és külön jó, hogy nem csak a gyerekek szeretik nagyon, de mi is – teszi hozzá Tengerics Éva.

Mint megtudtuk, a következő, a péntekihez hasonló tematikus játszóház a húsvéti lesz. Hogy ott mik készülnek majd, az meglepetés lesz, egyelőre titok. Aki ott lesz, megláthatja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.