- hirdetés -

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken is megerősödhet több térségben a szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/h-s széllökésekre számíthatnak a közlekedők. A Magyar Közút arra figyelmezteti az autósokat a következő napokban, hogy csak akkor induljanak el, ha nem tudják elhalasztani utazásukat, előtte pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról.

Az előrejelzések alapján szombaton az ország szinte teljes területén 70 km/h-s széllökések várhatók, néhány megyében pedig a 90-et is meghaladhatja. Tekintettel arra, hogy az elmúlt napok, hetek csapadékosabb időjárása miatt a legtöbb térségben felázott a talaj, ezért a viharos szél bárhol, bármilyen nagyságú, életkorú és teljes ép, egészséges fákat is kidönthet, ágakat szakíthat le.

A Magyar Közút épp ezért arra kéri az autósokat, hogy a következő napokban ne parkoljanak fák alá, az utazásukat pedig úgy időzítsék, hogy lehetőség szerint a viharos széllökések idején ne legyenek az utakon, hiszen nemcsak az országos közutak menti, hanem az azon túli területekről is kidönthet egészséges, ép fákat a szél, illetve ágleszakadások is nehezíthetik majd a közlekedést.

Az autósoknak érdemes ilyenkor még az utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról. Pénteken és szombaton nemcsak viharos szél, hanem a magasabban fekvő területeken, illetve északon, északkeleten várható újabb havazás is, ezért azokban a térségekben még inkább érdemes lesz fokozott óvatossággal közlekednie az autósoknak.

Az időjárás előrejelzés szerint Orosházán és környékén is viharos széllel számolhatunk a következő napokban, helyenként havas eső vagy hózápor is előfordulhat. A napi hőingás kisebb lesz, vasárnap azonban már nap közben is mínuszokra számíthatunk. A hideg idő az egész jövő hetet is végigkíséri majd, nap közben ugyan 3 és 6 fok között lesz a hőmérséklet, az éjszakai órákban viszont gyakran előfordulhat majd -8, vagy akár -9 fokos hőmérséklet is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.