- hirdetés -

A megnövekedett élelmiszerárak a legtöbb vásárló szokásaira kihatással vannak, bár sokan azt mondják, még így sem a pénztárcájukra gondolnak elsősorban, amikor leemelnek egy-egy terméket a boltok polcairól. Az viszont a vártnál is fontosabb az orosháziak számára, honnan származik a kínált áru.

– Nekem egyaránt számít az ár, a minőség és a származási hely – kezdi Tihanyi Zita.

– Legszívesebben a magyar termékeket választom, de az elmúlt időszakban igencsak mérvadóvá vált az ár is. A nyugdíjam nem túl sok, az élelmiszerárak viszont nagyon megemelkedtek. Bár ha kétszer ennyi lenne a nyugdíjam, az is kevés lenne. A húsokból már nem veszek annyit, mint korábban, és a sajtokat nézve is nagyon meggondolom, hogy vásároljak-e. A sajt ára az egekben, pedig nagyon szeretem. De most már csak ritkán veszek, akkor is csak kis mennyiséget. Inkább kevesebb legyen, de jó minőségű. Figyelem az akciókat, keresem a kuponokat, így próbálok spórolni. De nem csak én boldogulok nehezen, a fiatalok is ugyanilyen nehéz helyzetben vannak. Már nagyon várom a jövő hetet, akkor jön meg a dupla nyugdíj – tette hozzá Tihanyi Zita.

– Nekem a származási hely a legfontosabb, én a magyar árukat szeretem. Azt vallom, a hazai termékek a legjobbak. Figyelem, hogy rajta legyen a csomagoláson a piros-fehér-zöld csík, mert az már biztosan jót jelent – fogalmaz Polyák Jánosné.

– Persze az ár is érdekel, de az csak másodlagos. Ha a minősége jobb egy terméknek, akkor inkább egy kicsivel többet adok érte. A zöldségeknél és gyümölcsöknél kifejezetten megnézem, honnan származnak, a magyar termelésű almát és koktélparadicsomot keresem. Bár szeretem a banánt is, azt meg persze nálunk nem termelnek, úgyhogy abból megveszem a külföldit. Az áremelkedés hatással van a vásárlásaimra. Lemondani nem mondtam le semmiről, de sajtot kevesebbet veszek. Az nagyon drága lett – jegyezte meg Polyák Jánosné.

– A minőség és a származási hely alapján vásárolok élelmiszert, de harmadikként a sorban azért természetesen ott van az ár is – kezdte Bencsik Sándorné.

– A magyar termékeket keresem, szívesen járok ki az orosházi piacra, illetve szeretem azokat a kis zöldség-gyümölcs boltokat, ahol tudom, hogy helyi vagy környékbeli termelők áruit értékesítik. Nem nagyon változtak meg a vásárlási szokásaim, a kosaramba továbbra is a jó minőségű termékeket teszem, még ha drágultak is. Inkább abban látom a különbséget, hogy bizonyos élelmiszerekből kevesebbet vásárolok. Az akciókat nem nagyon figyelem, de ha belebotlom egybe-kettőbe, akkor általában előrelátó vagyok, és többet is veszek az adott termékből – zárta Bencsik Sándorné.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.