- hirdetés -

Szegeden adták át a diplomákat annak az öt hallgatónak, akik elsőként végezték el a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kihelyezett gépészmérnöki képzését. Mindez az SZTE és a Táncsics Mihály Gimnázium összefogásának eredményeként jöhetett létre, melyet még 2019-ben kötött egymás között a két intézmény.

Január 27-én dísztalárba öltöztek az SZTE Mérnöki Karának hallgatói. Az ünnepélyes diplomaátadón az élelmiszermérnökök, a mezőgazdasági- és élelmiszeripari mérnökök, a gépészmérnökök, a mechatronikai mérnökök, a műszaki menedzser és a vidékfejlesztési agrármérnök alapszakosok kapták meg oklevelüket. Emellett a mesterszakos hallgatók közül szintén az élelmiszermérnökök, az élelmiszerbiztonsági mérnökök és a mechatronikai mérnökök szerezték meg diplomájukat.

A diplomaosztó elején dr. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, elmondta, mindig felemelő érzés a mérnökké fogadás. Kiemelte külön öröm, hogy az Orosházán végzett hallgatókat is fogadhatja a mai napon, hiszen komoly partnert találtak a Táncsics Mihály Gimnáziumban és a Linamar Hungary Zrt.-nél.

– Az első tanévben jött a koronavírus, ami jelentősen megváltoztatta a helyzetet. Azonban örülünk, hogy ezt végig tudtuk csinálni, és az első öt hallgató átvehette a diplomát. Boldog vagyok, hogy vannak orosházi gépészmérnökeink, és reméljük, hogy a jövőben ismét tudunk majd kihelyezett mérnök képzést indítani, hisz most a felvételi követelmények megváltozásával több a lehetőség a tanulni vágyók számára – mondta dr. Bíró István, dékán.

Dávid Zoltán polgármester szerint nagy jelentőséggel bír Orosháza életében a mérnöki képzés elindítása.

– Ezúton is gratulálok az Orosházán végzett mérnököknek, akik olyan diplomát kaptak, amely az egész életüket meghatározza. Remélem, a jövőben még több szakembert tudunk adni a városnak, ezzel is erősítve a gazdasági életet. Szándékunk több ilyen képzést is a településünkre hozni a Szegedi Tudományegyetemmel összefogva – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

Miután kiosztották az okleveleket és a különböző díjakat, a hallgatók a hagyományokhoz hűen a magasba dobták kalapjukat, így megünnepelve több év munkájának a gyümölcsét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.