- hirdetés -

A rendőrség mindenkit arra kér közleményében, hogy a hideg idő beköszöntével fokozottan figyeljenek oda az egyedül élő, idős emberekre!

A rendőrök az év minden napján kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élő, idős emberekre, de hideg időben rendszeresen fel is keresik azokat, akik koruk és lakhatási körülményeik miatt veszélyeztetettebbek. Védelmük érdekében a Békés vármegyei kollégák a mezőőrökkel együttműködve rendszeresen ellenőrzik a nehezen megközelíthető helyeket, valamint az egyedül élőket, hogy szükség esetén mielőbb segíteni tudjanak.

– A hideg idő beköszöntével kérjük, hogy a megszokottnál jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos, idős emberekre! Ha ilyen családtagjuk, szomszédjuk, ismerősük van, gyakrabban látogassák meg! Ellenőrizzék, hogy van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat! Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, telefonáljanak a 112-es segélyhívó számra – hangsúlyozta a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.