- hirdetés -

Érdekességek és portrék – erre voltak ezen a héten is a leginkább kíváncsiak az olvasóink. Mutatjuk, melyek ezek a cikkek.

Sokan kíváncsiak voltak arra, hogy miről is szól a vízkereszt, illetve arra, hogy milyen hiedelmek alakultak ki körülötte. Például az is, hogy ilyenkor megtudhatjuk, milyen telünk lesz.

Nem csoda, hogy sokan kattintottak a dr. Blahó Jánossal készített interjúnkra. A város apraja-nagyja ismeri és tiszteli őt, a nagyszénási születésű, eredetileg biológia-földrajz szakos pedagógust, aki 26 éven át igazgatta a Táncsics Mihály Gimnáziumot, előtte pedig 8 éven át igazgatóhelyettesként tevékenykedett a nívós, szakmaiságáról híres intézményben. Fél éve már, hogy az élő legenda elköszönt szeretett iskolájától, de számára a nyugállományba vonulás közel sem jelenti azt, hogy az életében most már a pihenésé lesz a főszerep.

dr. Blahó János (Fotó: Horváth Bence)

Utánajártunk, milyen keresztneveket adtak a legtöbb esetben gyermeküknek a szülők az elmúlt 1-2 év során. Cikkünkből kiderült az is, hogy Orosházán, melyek voltak a legnépszerűbbek.

Az új esztendő idén is változásokat hozott a horgászok számára, aminek nem biztos, hogy örülnek. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) szigorításokat vezetett be 2023-ra a helyi horgászrendben.

Száz fölött első ülésen biztonsági öv nélkül, gyermekkel az ölben és vezetés mobiltelefonnal a kézben. Ezeket a rendőrség kamerái is rögzítették.

Alig kevesebb mint nyolc órát kellett várni arra, hogy megszülessen Orosházán az első baba. A család már nagyon várta a kis Muzsla Gréta születését.

Fotó: Dr. László Elek Kórház

Huszonöt év munkájáról mesélt az év rendőre, az Orosházi Rendőrkapitányságon dolgozó Patakfalvi Zsolt, rendőr őrnagy. Munkája során rengeteg ügyön dolgozott, mint például rablás, betörés. Felettesei 2022-ben őt választották, így kapta meg az év rendőre elismerést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.