- hirdetés -

Karácsony óta zárva tart a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, de a dolgozói nem pihennek, hanem szervezik a nyitás utáni időszak színes programjait.

Mint Buzai Csaba igazgató elmondta, a könyvtár január tizenhatodikán, hétfőn nyitja meg újra kapuit és már a nyitás hetében elindul a januári programsorozat.

– A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódik első idei rendezvényünk, melyen Z Konkoly Juci harmadik, Lélekcseppek című könyvét mutatjuk be az olvasóknak. A csütörtökön (január 19.) 17 órakor kezdődő könyvbemutatón Deák György beszélget az írónővel. A következő csütörtökön (Január 26.) 17 órától Hartai Csaba, író, költő, a Viharsarki Kattintós Facebook-oldal szerkesztője lesz a vendégünk. Erre a közönségtalálkozóra – szintén a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan – ugyancsak szeretettel várjuk az érdeklődőket. Január 27-én lesz az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében tervezett, az Orosházi Mályvavirág Ponttal közösen szervezett rendezvényünk. Ezen Varga Alexandra pszichológus előadása után szobakoncert, majd közös gyöngyfűzés lesz a program. Természetesen ez a rendezvény is ingyenes és ide is várunk mindenkit szeretettel – sorolja a könyvtárigazgató.

A tavalyi Justh Zsigmond szavalóverseny egy pillanata (Fotó: Justh VK.)

Mint megtudtuk, a február – a hagyományoknak megfelelően – két iskolások részére kiírt versennyel kezdődik a könyvtárban. Február másodikán rendezik a „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–6. és 7-8. évfolyamos, valamint az e korosztályoknak megfelelő középiskolai évfolyamok tanulói részére, 16-án pedig következik a hagyományos Justh Zsigmond szavalóverseny.

– 2023. február 16-án lesz 160 éve, hogy az Orosházához közeli Pusztaszenttornyán megszületett Justh Zsigmond. Az elmúlt évek hagyományát folytatva könyvtárunk – író, irodalomszervező névadója előtt tisztelegve, születésének évfordulója alkalmából, – 2023-ban is megrendezi a Justh Zsigmond szavalóversenyt. Ezt a versenyt a hagyományoknak megfelelően két korosztály részére írtuk ki. A középiskolák 9-10. évfolyamos tanulói az egyik, míg a 11-14. évfolyamosok a másik. A szavalóversenyre február 9-ig várjuk a középiskolások jelentkezését. Az érdeklődők megtalálhatják a részleteket, illetve az előző évek versenyein készített fotókat könyvtárunk honlapján – teszi hozzá Buzai Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.