- hirdetés -

Jó hírekkel kezdte az évet 2023 első munkanapján Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Csepreghy Elemér polgármester, a Mezőkovácsházán megtartott sajtótájékoztatón.

Elsőként Erdős Norbert tájékoztatott arról, hogy egy régebbi 134 milliós projekt, az ipari parkhoz és tárházhoz vezető út építése fejeződhetett be, a közben felmerült többlet költségek fedezésére megnyert 17 millió forintos ráemelésnek köszönhetően, illetve, hogy Mezőkovácsháza önkormányzata is megkapta a második körös REKI pályázatára a 7.6 millió forintos támogatást, a kormány által a települési önkormányzatok működőképességének megtartása céljából létre hozott forrásból.

Az elkészült új útszakasz harmincéves problémát orvosol (Fotó: Horváth Bence)

Az elkészült út nem csak a kamionok részére teszi lehetővé a tárház és az ipari terület megközelítését, de jelentősen javítja a Bethlen Gábor és a Móra Ferenc utca lakóinak közlekedését. Az 5,5 méter széles új út műszaki átadása megtörtént, a használatba vételi engedélyhez szükséges dokumentumokat a polgármesteri hivatal benyújtotta. Várhatóan január elején megérkezik a hivatalos használatba vételi engedély is.

Csepreghy Elemér elmondta, a város harminc éves gondja oldódott meg az új út megépítésével. Kissé meghosszabbította a megvalósulás folyamatát, hogy az út egy része, a MÁV tulajdonában lévő területen vezet át, de szerencsére jó együttműködést tudtak megvalósítani a MÁV vezetésével.

– A most bejelentetteken kívül örömömre szolgál, hogy elmondhatom, hogy a művelődési központ felújítása megkezdődött és szépen halad. Bízhatunk benne, hogy ez év tavaszán az átadásról is beszámolhatunk. Ugyancsak átadtuk a munkaterületet az épülő két kerékpárút építésére. Ez utóbbi december végéig a 15 százalékos készültségi szintet érte el – egészítette ki az elhangzottakat a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.