- hirdetés -

Egy nagy hagyományokra visszatekintő rendezvényét, a december végi Pezsgő Kupát rendezte meg szerda délután a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület.

A klub vezetőedzője, Nagy Nándor elmondta, hogy a Pezsgő Kupa egy már régóta ismétlődő program a vívók életében, hiszen több mint 10 évvel ezelőtt tartották az első ilyen rendezvényt. Mivel a vívás keresztféléves sportágnak számít és gyakran január első vagy második hétvégéjén már versenyeken is bizonyíthatnak a tanítványok, így a szórakozás és az együtt töltött idő mellett felkészülés szempontjából sem utolsó.

– A kupa lényege, hogy a két ünnep között ne csak száraz edzéseink legyenek, hanem egy háziverseny. Ez egyébként úgy van mindig megrendezve, hogy mindenkit díjazunk rajta, senki nem megy haza innen üres kézzel, legyen az kezdő, haladó vagy versenyző vívó. Mindig is próbáljuk feldobni az ünnepek körüli edzéseket, a karácsony előtt egy másik hagyományos programot, tornatermi mozit tartunk – árulta el Nagy Nándor.

Hozzátette, hogy kedd délután pedig egy új lehetőséget is kipróbáltak, Nerf-bajnokságot rendeztek a gyerekeknek. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy biztosan lesz még a következő időszakban is folytatása. A Pezsgő Kupával egyben naptári évüket is zárták (melyről itt számoltunk be bővebben), melyre ezúttal 2 versenypástot rendeztek be. Minden résztvevő (szám szerint 14-en) megvívott egymással egy-egy asszót, melyből ranglistát alakítottak ki, ez alapján pedig végül mindenkit a saját korosztályában díjaztak.

A felnőttek és az edzők, sőt a sérülés miatt pástra nem lépő gyerekek pedig bíróként járultak hozzá a program sikeréhez és hangulatához. Kis Abigél is csatlakozott nevelőklubjához a rendezvény során, ő jövő hétvégén már a junior Világkupa egyéni küzdelmein vesz részt Budapesten, nemrég pedig már a felnőttek közt bontogatva a szárnyait ért el egy 14. helyet (csapatban hetedikek lettek) a magyar bajnokságon. Mint mondták, mindig úgy jön ide vissza, mintha el sem ment volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.