- hirdetés -

Az idén érettségiző és felsőoktatásba készülő diákoknak érdemes alaposan átgondolni, milyen szakokat jelölnek meg az e-felvételi rendszerben.

A 2023-as felsőoktatási felvételin is marad a szabály, mely szerint legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni. A felvételi tájékoztató arra is felhívja a figyelmet, hogy egy jelentkezési helynek számít ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és önköltséges formája, de csak akkor, ha az intézmény, a kar, a képzési szint, a munkarend, a képzés helye és nyelve is azonos. Fontos, hogy ezeket is külön sorban kell feltüntetni.

Az általános iskolák nyolcadik osztályos diákjainak is vízválasztó lehet a 2023-as év első hónapja, hiszen számukra a központi felvételi közeleg. A központi írásbeli felvételire december 2-ig lehetett jelentkezni, a vizsgák január 21-én 10 órakor lesznek, pótfelvételire január 31-én, 14 órakor lesz lehetősége az érintetteknek. A szóbelik február 27. és március 14. között zajlanak majd.

Jelenleg az ünnepnapokkal és hétvégékkel együtt összesen 19 napos téli szünet zajlik, 2023-ban a szünet utáni első tanítási napon, azaz január 9-én kell majd először iskolába menni az általános- és középiskolás tanulóknak. Az első félév a tanév rendje szerint január 20-ig tart, az iskolák január 27-ig értesítik a diákokat és a szülőket a tanulmányi eredményekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.