- hirdetés -

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy fiatalkorúval szemben, aki még szeptemberben okozott balesetet Orosházán.

A 15 éves fiú Nagymágocson italozott a barátaival, legalább 1,5 dl töményitalt fogyasztott. Ezután hazament, ahol beült nagymamája autójába, hogy elmenjen nagybátyjához Orosházára. A fiatalkorú ittas állapotban volt, Árpádhalmon keresztül közlekedett Orosházára, ahol a Kiss Ernő utcáról balra kanyarodva a Kosztolányi Dezső utcába akart fordulni. A gépjármű nagy sebessége miatt azonban nem tudta követni az utat, ezért egyenesen tovább haladt, letért az útról, majd egy ingatlan falának ütközve állt meg.

A fiú a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A baleset időpontjában a fiú szervezetében legalább 0,80 g/l véralkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt, amely nála igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltásgot eredményezett – írta a Békés Megyei Főügyészség. A fiúval szemben a járási ügyészség járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.