- hirdetés -

A semleges, természetes színek dominálnak az idei karácsonyi divatban. A zöld, a barna, és a fehér színek, amelyek leginkább meghatározzák az idei ünnepeket. Karácsonyfadíszek esetében pedig a mélykék és arany kombináció hódít.

A DIY (csináld magad) és a természet belopta magát a karácsonyi díszítések közé is. A semleges színek, az organikus anyagok nyertek teret az idei ünnepekor. Fehér díszek, az állatvilágot idéző figurák, valamint igazi örökzöldekkel díszített otthonok, mellett a méhpapír dekoráció is rendkívül népszerű. Természetesen a régi karácsonyok hagyománya sem vész el. A tavalyi manó őrület után idén, a nosztalgikus hangulatot a diótörők adják.

Ajándékok terén is divatba jöttek a kézzel készített ajándékok. Nagyon elterjedt hobbi lett például a kötés. Sokan sálat, sapkát, vagy akár plüssfigurát készítenek rokonaiknak. Mások mézeskalács házat „építenek”, esetleg régi tárgyakat újítanak fel.

A megkérdezett orosháziak közül többen a hagyományos karácsonyi színeket részesítik előnyben. A piros és az arany, illetve néhány esetben az ezüst és a kék is említésre került. Sőt, olyan is van, aki minden évben mézeskaláccsal díszíti fel a fenyőfát.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.