- hirdetés -

Az idei ünnepi szezon egyik fontos eleme, hogy a legtöbben saját maguk próbálják elkészíteni az ünnepi díszeket. A DIY (csináld magad) egyre inkább népszerű az emberek között, és most úgy tűnik, a karácsonyi dekorációk is belecsöppentek ebbe.

Szekeres Margit már a Halloween idején is megmutatta tehetségét a díszek készítése terén. Legfontosabbnak az újrahasznosítást tartja, hiszen így akár fillérekből is meg lehet úszni egy-egy dekoriációt, és még a megunt tárgyak sem kerülnek kidobásra. Most, karácsonyra is készült néhány jó tanáccsal, ha olcsóbaban szeretnék feldíszíteni a lakást.

– Általában nem viszem túlzásba a dekorációt, de odafigyelek arra, hogy amit csak tudok, saját magam készítsek el. Régi, már rondább gömböket újítottam fel például úgy, hogy bevontam dekupázs ragasztóval, majd meghempergettem arany vagy ezüst csillámporban – árulta el Margit.

Az idén papírból kezdett el díszeket csinálni, amelyek mézeskalácsot ábrázolnak, illetve régi, piros pulóverből készített figurákat. A fel nem használt, vagy régi faanyagot is előszerettel alkalmazza ezekhez, illetve konzervdobozok tetejéből dombornyomással készít karácsonyfadíszt. Margit egyik barátja szintén szeret kísérletezni új technikákkal. Idén a munkahelyére szánt karácsonyfa helyett egy olcsóbb megoldással rukkolt elő. Arany színű boából készítette el a fenyőfát, amit aztán kézzel készített díszekkel dekorált.

Az interneten is egyre több lehetőséggel, ötlettel találkozhatunk. Vannak, akik egy befőttes üveg és fényfüzér segítségével készítenek díszeket, sokan fonalakat használnak, de a természet adta lehetőségekkel – mint a fenyőág vagy a toboz – is többen kreatívkodnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.