- hirdetés -

Öt postából három az energiaválság miatt kénytelen volt bezárni. Számos egyeztetés után végleg eldőlt, hogy mi lesz az orosházi posták sorsa.

Dávid Zoltán polgármester a Facebook oldalán osztotta meg a hírt, hogy a sok egyeztetés után, sikerült egy végleges megoldással előállni.

– Ígértem, hogy amint konkrétumokkal tudok szolgálni az Orosházát érintő posták kapcsán, úgy tájékoztatom Önöket. Számos egyeztetésen vagyunk túl – sikerrel. Fónagy államtitkár szinte azonnal leült velem egy asztalhoz, hogy átbeszéljük a kialakult helyzetet, Erdős Norbert országgyűlési képviselő pedig hathatósan állt ki az orosháziak érdekeiért. Egyeztettem a kérdésben Pintér László hálózat fejlesztési igazgatóval és Szőllősi Bélával, a Magyar Posta kelet-magyarországi igazgatójával is. Meg kell köszönnöm a Magyar Posta partneri, együttműködő hozzáállását, ugyanakkor kollégáim és képviselőtársaim segítségét is, ugyanis nekik köszönhetően dolgoztunk ki egy olyan modellt, amit első körben elutasított a posta, de végül meggyőztük őket, hogy ez a jövő – írja a polgármester.

Az öt postából három zárt be az energiaválság miatt. A szentetornyai posta bezárása rengeteg embert érintett, az idősek nehezen tudták volna megoldani a bejutást, ezért Antal Lászlóval egyetértve, arra a döntésre jutottak, hogy a vasútállomásnál található 2-es posta helyett január 2-től az 5-ös, szentetornyai posta nyit ki.

A rákóczitelepi posta kérdése nehezebb volt, írta a polgármester. Oravecz Nóra alpolgármesterrel arra törekedtek, hogy rugalmas megoldást találjanak. Vállalkozók segítségével fogják kialakítani a postai szolgáltatásokat. Előreláthatólag februárban nyílik meg a Virág ABC-ben a postapartnerpont, ott intézhetik majd ügyeiket a rákóczitelepi lakosok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.