- hirdetés -

A hagyományokhoz hűen idén is átadták a kéklámpás elismeréseket. A kitüntetést az év rendőre, készenléti rendőre, mentőse és tűzoltója kapta meg feletteseik javaslata alapján. Az erről szóló oklevelet Dávid Zoltán polgármester adta át.

December 22-én délután adták át a kéklámpás elismeréseket a Polgármesteri Hivatalban. Dávid Zoltán az esemény elején elmondta, megtiszteltetés számára, hogy ő adhatja át ezt az oklevelet a díjazottaknak.

– A városban lévő rendvédelmi szervezetek, a tűzoltók, a mentősök, a rendőrök és készenléti rendőrök vezetői által kijelölt személyeket jutalmaztak meg egész éves munkájuk után. Nagyon hálásak vagyunk, és köszönjük a város minden lakója nevében, hogy vigyáznak egészségünkre, ott vannak a tűzeseteknél, és minden olyan helyzetben helyt állnak, amelyre hétköznapi emberként nem tudunk reagálni – mondta Dávid Zoltán polgármester – Szeretnénk, ha munkájuknak köszönhetően továbbra is nyugodt, és békés város maradhatna Orosháza – hangsúlyozta.

Az Orosházi Rendőrkapitányságtól Patakfalvi Zsolt rendőr őrnagy kapta meg a kitüntetést, a készenléti rendőrségtől pedig Kovács András Zoltán rendőr zászlós. Idén, az Orosházi Mentőállomás mentő technikusa, Kátai Róbert nyerte el az év mentőse címet, az év tűzoltója pedig az Orosházi Tűzoltóság tűzoltó törzsőrmestere, Garai Róbert lett.

– Eléggé meglepett engem. Nem számítottam rá, csak annyit mondtak nekem, hogy tegyem rendbe a szép ruhámat, és utána jöttünk is a rendezvényre. Nem gondoltam volna, hogy ebben az évben engem választanak majd erre a címre, de nagyon örülök neki – mondta Garai Róbert, tűzoltó törzsőrmester.

Az oklevelek átadása után Dávid Zoltán polgármester még egyszer kihangsúlyozta, mennyire hálás az egész évi munkáért, amelyet végeznek. Czecher Péter rendőrkapitány hozzátette, mindannyiuk nevében köszöni az elismerő szavakat, és jövőre is igyekeznek ilyen színvonalasan dolgozni a városért.

A kitüntetések mellett csak úgy, mint minden évben, az önkormányzat idén is 200-200 ezer forint értékű adományt ad a rendvédelmi szerveknek, melyet az általuk kiválasztott eszközök megvásárlására használhatnak fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.