- hirdetés -

Orosháza önkormányzata kiáll a rászorulók mellett, a város lehetőségeihez mérten többféle módon igyekszik segíteni a nehéz helyzetben lévőknek – hangsúlyozta Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere rámutatott, támogatják többek között a tüzelőanyag- vásárlást, a rászoruló gyerekek ebédet kapnak a téli szünidőben és megújult a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet, a képviselő-testület csütörtöki döntése értelmében pedig egy új támogatási formával is bővült a rendelet. Az a cél, hogy többeknek többet segíthessünk – húzta alá a városvezető.

– A téli szünetben is jár az egyszeri ingyenes meleg ebéd a rászoruló gyermekeknek Orosházán, az igénylést közel 40 gyermek törvényes képviselője adta be – tájékoztatta az OrosCafét Dávid Zoltán. – A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, azok a gyerekek, akiknek részére hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetet állapítottunk meg, illetve az ukrán menedékes kiskorú gyermekek kaphatnak egyszeri meleg ebédet december 22-e és január 8-a között, 11 munkanapot érintően. A külső területekre a tanyagondnoki szolgálat biztosítja a kiszállítást, a rákóczitelepi, szentetornyai és üveggyár környékén lakók pedig a Bácska, a Mátyás király, illetve az Ifjúság utcai óvodákban vehetik át az ebédet.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek alapvető és tartós élelmiszereket tartalmazó, mintegy 11 ezer forint értékű csomagot is kaptak, az önkormányzat az ajándékcsomagokkal több mint 300 gyermek karácsonyát tette szebbé. Azt is fontos elmondanunk – fűzte hozzá Dávid Zoltán –, hogy október elsején lépett hatályba a szociális ellátásokról szóló új önkormányzati rendeletünk. Az új szabályozás szerint magasabb támogatási összeget biztosítunk és a jogosultsági kört is kiterjesztettük. Kilenc típusú települési támogatás vonatkozásában segítünk, szilárd tüzelőanyag vásárlására például a korábbi 20 ezer forint helyett 30 ezer forint egyszeri támogatást adtunk, ez 241 fő esetében összesen 7 millió 230 ezer forint segítséget jelent. Emellett pedig kidolgoztunk egy olyan új támogatási formát is, ami jövő évtől az egy főre eső jövedelmi határtól függetlenül jelenthet segítséget a kiemelkedő krízishelyzetbe kerülőknek, különös tekintettel az árván, félárván maradt gyermekekre
– zárta a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.