- hirdetés -

Tavaly egy négy részből álló videóklip készítése határozta meg az év utolsó hónapjait a Main One Stúdió életében, míg idén a forgatások mellett többek közt egy zenei album készült a műhely falai között. Erről ,valamint a 2022-es évük összegzéséről kérdeztük meg Tóth B. Richárdot, a stúdió vezetőjét.

– Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok munkánk volt a stúdióban és környékén, sokan forgattak nálunk különböző klipeket. Ezt egy budapesti kapcsolatunknak köszönhetjük és jórészt ez tette ki a 2022-es tevékenységünk nagyobb részét. Nekem emellett volt egy saját projektem is, ami az elmúlt hónapokban volt meghatározó. Egy zenei album (szám szerint 14 saját zenével), amihez egy összefoglaló videót akartam készíteni – mesélte Richárd.

A tavalyi évben egy videóklip volt a meghatározó munkájuk az év vége felé közeledve, ezúttal azonban egy mini mixre esett a választása, amiben benne volt az összes zene és egy jó, látványos bemutatója lehet az albumnak. Mint minden korábbi projekt során, ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a látványra, a dizájnra és a kinézetre, de úgy érzi sikerült megtalálniuk a kész projekt során az arany középutat. Ez persze ugyanúgy több hónapos tervezést igényelt.

– Rengeteg dologra oda kellett figyelni az elkészítés közben, a fényekre, a programozásra, a kivetítőre, a LED-lámpák összeszerelésére és még sorolhatnám. Maga a forgatás természetesen a stúdió területén volt, de a Kaszaperi útról is be lehetett látni, az autósok pedig gyakran megálltak kíváncsiskodva megnézni, hogy ugyan mi történik itt, mert elég messzire ellátszódtak a fények. Ugye néhány évvel ezelőtt egy kisfilmünkkel vettünk részt nemzetközi pályázaton is, ilyen lehetőség idén sajnos nem volt, én is jobbára most a zenékkel és klipekkel foglalkoztam a szabadidőmben – tette hozzá.

De visszatérve az albumra, ami a Realecta nevet kapta. Elmondása szerint a tartalom kissé szimfonikus filmzenének, vagyis inkább trailer zenének mondható, amit megpróbált különböző elektronikus stílusokkal keverni. Ezt a vonalat a továbbiakban is szeretné folytatni, ahogy a stúdió szempontjából a klipek készítését is, mint mondta, szerencsére már a 2023-as évre is vannak megkereséseik. Ezek főként a fővárosból, ahonnan sokan jönnek le klipet készíteni vagy stúdiót bérelni.
– Ezek az utazások egyébként megvannak a mi részünkről is, hiszen gyakran járunk fel Budapestre, ha nem stúdiót igénylő feladat van vagy pedig a korábbi munkáinkat megnézve valaki velünk akarna dolgozni – árulta el a stúdióvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.