- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központban rendezték meg az idei Mesteravató ünnepséget. Az eseményre 28 településről összesen 49 mester érkezett. Az orosházi szakemberek közül négyen mestercímet kaptak, míg friss mesterleveleiket öten szerezték meg.

December 8-án késő délután érkeztek a mesterek a Petőfi Művelődési Központ színháztermébe. A mesteravatón összesen tíz szakma – villanyszerelő, kőműves, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, fodrász, speciális lábápoló, kézápoló és körömkozmetikus, autószerelő, burkoló, karosszérialakatos, valamint autóelektronikai műszerész – képviseltette magát. Dávid Zoltán polgármester hangsúlyozta, nagy örömmel érkezett ide ma este, sok ismerős arcot üdvözölhetett a rendezvény kezdete előtt.

– Orosháza a legiparosodottabb városként a megyében sok olyan mestert nevelt ki magából, akik joggal érdemlik meg ezeket a címeket. Fáradságos évek, sok tanulás és tapasztalás kövezte útjukat, ami ma idevezetett – mondta Dávid Zoltán polgármester – Orosháza nevében gratulálok, és minden elismerésemet fejezem ki ezeknek a mestereknek, hiszen ők lesznek azok, akik tudásukat továbbadják majd a következő generációk fiataljainak – emelte ki.

Az ünnepség elején Dávid Zoltán polgármester, Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője és Bődi János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) alelnöke mondott köszöntőbeszédet.

– Ma két kategóriát díjazunk. Mesterleveleket, illetve az arany-, ezüst-, és a bronzkoszorús mestercímeket adjuk át a szakembereknek. Ezeket azok a mesterek kaphatják meg, akik már 10, 20, vagy több mint 30 éve dolgoznak a szakmában – mondta Bődi János, a BMKIK alelnöke – Mester az, aki kiemelkedik valamiben a többiek közül, és ezt a társadalom is elismeri. A jelölt kiemelkedő erkölcsi és szakmai munkásságával, meghatározó jelleggel járul hozzá a térség gazdasági fejlődéséhez és a szakmai utánpótlás neveléséhez – hangsúlyozta.

A beszédek után elkezdődött a mestercímek és a mesterlevelek átadása. Az orosháziak közül ezüstkoszorús mestercímet kapott Cseh István fodrászmester, ifj. Székács Vilmos bádogosmester és Zelenák András, gázvezeték és készülékszerelő mester. Ők azok, akik már több mint 20 éve szerezték meg mesterlevelüket. Emellett aranykoszorús mestercímben részesült Mojsza Mihály gépjárművillamossági szerelő mester, aki már harmincál is több éve végzi munkáját.

– Megkönnyebbülés végre itt állni, hogy átvehetem ezt a mesterlevelet, mert rengeteg tanulnivalóval járt. Nagyon örülök neki, és bízom benne, hogy sokan fogják ezt a szakmát választani. Szeretném átadni a tudásomat a leendő szakembereknek, hogy mindenki precízen végezze majd a munkáját, hiszen életek múlhatnak egy villanyszerelő feladatain – hangsúlyozta Kiss József, aki mesterlevelét vette át az ünnepélyes avatón.

Mellette Vitális Sándor autószerelő, Kontra Csaba, autóelektronikai műszerész, Mochnács Zoltán, kőműves, valamint Rajki János, kőműves és burkoló kapta meg friss mesterlevelét.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.