- hirdetés -

Rendkívüli Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a MOL kérésére megszüntetik az ársapkát az üzemanyagokon.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az orosz kőolajra kirótt szankciók miatt bekövetkezett amitől tartottak. Zavarok vannak a hazai üzemanyagellátásban, a Mol közölte, hogy a nem tudja import nélkül fenntartani az ellátást. A brüsszeli szankciók miatt a kormány arra kényszerült, hogy feladja a benzinárstopot.

Soha nem látott krízishelyzet alakult ki az országban az elmúlt napokban – ezt már Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója mondta. A cégvezér szerint a töltőállomások negyedében nem volt elérhető benzin-és dízel. Ilyen korábban nem történt.

– Az elmúlt napok forgalma közel duplája volt a tavalyinak. 871 darab olyan nagykereskedelmi rendelés volt, amit nem tudtak kielégíteni. A helyzet kritikussá vált, elmentünk a falig. A Mol eddig bírta – jelentette ki Hernádi.

– Újra helyre kell állnia a kereslet-kínálati egyensúlynak. Nem szabad elfelejteni, hogy háborús helyzet van, és az ellátásban voltak fennakadások – mondta Hernádi. Ma kell lépni, hogy jövőre stabil üzemanyagpiac legyen – tette hozzá a MOL vezetője.

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben a rendelet, ez alapján december 6-án 23 órakor szűnik meg az árstop. Hernádi Zsolt azt is elmondta, hogy a Mol-kutakra vonatkozó irányadó ár a benzin esetében 641 Ft/liter, míg a dízelnél 699 Ft/liter.

Az előző héten mi is körbenéztünk a kutakon. Több helyről érkezett a hír, hogy problémás a tankolás az orosházi benzinkutakon. Azóta is folyamatosan jelentek meg olyan posztok a Facebookon, hogy hosszú sorokban állnak az autók a töltőállomásokon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.