- hirdetés -

Hat fős mini küldöttséggel képviseltette magát az Orosházi Spartacus Birkózó Klub Belgrádban, a nyolc nemzet birkózói részvételével megrendezett nemzetközi versenyen.

Az orosházi birkózók számára már mintegy másfél hete véget ért a versenyévad, másfél hete alapoznak, készülnek a jövő évi megmérettetésekre. Mint Páli Sándor vezetőedző elmondta, erre a versenyre külön nem készültek, ezt a mostani nemzetközi versenyt egyfajta jutalom útként kapták a gyerekek.

A hat versenyzős orosházi mini delegáció (Fotó: OSBK)

Nyolc nemzet – Szerbia, Magyarország, Montenegró, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Horvátország és Szlovákia – versenyzői alkották a szabadfogású mezőnyt.

– Évek óta jó a kapcsolat a Spartacus és a zentai Herkules Birkózó klub között. A vajdaságiak közreműködésével kapott meghívót Belgrádba az orosházi klub. Annak ellenére, hogy mintegy jutalom útként mentek ki és már másfél hete alapozunk, így azóta nem voltak szőnyegen, a gyerekek alaposan odatették magukat. Mindenkinek volt négy-öt mérkőzése és azt gondolom, a hat érem – közte két arany – magáért beszél. A gyerekek is nagyon élvezték a kintlétet. A bosnyákok és a macedónok is felfigyeltek a srácainkra, így még hagyomány is lehet ebből a szezon végi tornából számunkra. Nagyon várom, nagyon várjuk, hogy a klub megkapja az új csarnokra a használatbavételi engedélyt és ott készülhessünk a jövő évi versenyekre, remélem még az idei évinél is több sikerrel – foglalta össze a vezetőedző.

Egyfajta jutalom út volt a gyerekek számára (Fotó: OSBK)

Eredmények:

U 13-as korosztályban: 40kg Kis Levente II.hely, 44kg Pusztai Márk I.hely, 70kg Bereczki-Varga Szilárd III.hely.

U 15-ös korosztályban: 52kg Somogyvári Milán I.hely

U 15-ös lány korosztályban: 46kg Szűcs Letícia II.hely

U 17-es lány korosztályban: 73kg Balázs Renáta III.hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.