- hirdetés -

Egy helyen a város programkínálata, csütörtöktől jövő hét hétfőig ezek a rendezvények várják a jótékonykodni és kimozdulni vágyókat.

Kiállítás nyílik Ujfalussy István 90. születésnapja alkalmából a Városházi Galériában. A Nagy Gyula Területi Múzeum által szervezett december 1-jei kiállításmegnyitón 15 órakor Dávid Zoltán polgármester köszönti a megjelenteket, kiállítást Kohut Béla festőművész nyitja meg. A tárlat egészen 2023. január 3-áig tekinthető meg.

90. születésnapját ünnepli Ujfalussy István (Fotó: OrosCafé archív)

Jubileumi Jótékonysági Mikulásfutás a GyIÖK szervezésében! December 2-án, pénteken 17 órakor a belvárosi rendezvénytérről rajtolnak el a versenyzők, a nevezési díj idén is egy Mikuláscsomag lesz. A csomagokat az orosházi kórház gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemeteneveldében osztják szét. A huszadik, jubileumi futásra jelentkezők 16.45-kor gyülekezhetnek a helyszínen, az első száz nevező ajándékban részesül.

Minden évben népszerű program a Mikulásfutás (Fotó: OrosCafé archív)

December 4-én folytatódik az Orosházi Advent 2022. A város főterén fellobban az óriás adventi koszorú második gyertyájának lángja, műsort adnak az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai és tanárai. A programra kilátogatók megcsodálhatják a városi karácsonyfáját, az óriás-mesekönyvet, Manó Petit, a Betlehemet, a fényszarvast és a lovas szánt is, ez utóbbira még fel is ülhetnek a gyerekek.

A tavalyi gyertyagyújtás egyik pillanatképe (Fotó: OrosCafé archív)

Városi Mikulás Ünnepséget rendeznek december 5-én, 16 és 19 óra között a Petőfi Művelődési Központban. A program teljes időtartama alatt igénybe vehető a Cheese Fotósarok, 17 órakor a Kolompos Mulatság zenés gyermekműsora tekinthető meg. A Kolompos gyerekműsora ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jegyek a PMK jegypénztárában igényelhetők. A rendezvény legfontosabb pillanata 18 órakor jön el, ekkor érkezik meg a gyerekek körébe a Mikulás. Az ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.