- hirdetés -

A kerekítő könyvcsalád legújabb kötetével ismerkedtek meg a szülők és a gyerekek a legutóbbi baba-mama foglalkozáson. A Kerekítő Manó adventi mondókatára a december minden napjára egy-egy verssel, játékkal és ünnepi érdekességgel készül a gyerekeknek.

Az advent és az ünnepek köré épült a legutóbbi kerekítő foglalkozás a szülők és gyermekeik számára. A szokásos dalok és mondókák mellett a legújabb verses kötettel is megismerkedtek a résztvevők.

– Nyolcvan helyszínen tartunk jelenleg ilyen foglalkozásokat, amikor csak ebből a könyvből válogatunk verseket, így próbálunk hangolódni kicsit az ünnepekre – mondta Bánkiné Révész Adrienn, a foglalkozások vezetője – Minden foglalkozásnak van hangszeres és játékos része is. Legfőbb célunk, hogy megismertessük a gyerekekkel a magyar népi játékokat és mondókákat. Valamint van egy állandó barátom is, a Kerekítő Manó, akit mindig nagyon várnak a gyerekek – tette hozzá.

A november 29-i eseményre ez a kis bábfigura is az ünnepekre készült. Bánkié Révész Adrienn elmondta, mindig olyan dolog történik a manóval, amit a gyerekek át tudnak élni, és őket is foglalkoztatja, így például most a Mikulás érkezésére készült a Kerekítő Manó. Kis tollseprűjével ő is kitakarított otthon, valamint csizmáját is kitisztította.

– Mi már másfél éve járunk kislányommal a kerekítő foglalkozásokra. Szinte minden kedden itt vagyunk. Úgy gondolom amellett, hogy sok barátság szövődik itt, nagyon sok mindent tanulunk és jó fejlesztő képességeket adnak ezek a délelőttök. Az összes mondókát el szoktuk mondani otthon is, mi mindig vidáman érkezünk és vidáman távozunk a foglalkozásokról – mondta Futó Kitti.

A délelőtt elején buborékok között táncoltak a gyerekek, majd előkerült a hegedű és a furulya ismerős dallamokkal, énekkel betöltve a termet. Ezután következtek az új mondókák és a különböző játékok, a közös élményszerzés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.