- hirdetés -

Mozgalmas hónapokon vannak túl az Orosházi Fúvószenekar tagjai, akik nagyszabású szilveszteri hangversennyel koronáznák meg 2022-es évüket. A nagy hagyományokra, egészen pontosan már több mint három évtizedre visszatekintő eseményt ezúttal ismét az Eötvös téri sportcsarnokban rendezik majd. A kulisszákról az egyesület elnökét és a zenekar karmesterét kérdeztük.

Szokásukhoz híven felejthetetlen koncerttel zárták tavaly az esztendőt az Orosházi Fúvószenekar zenészei, ezt a szokásukat pedig idén sem szeretnék megszakítani. Ezúttal viszont nem a Petőfi Művelődési Központban, hanem az Eötvös-csarnokban lépnek majd fel.

– A sportcsarnokban 2019 decemberében játszottunk utoljára szilveszteri hangversenyt a közönségünknek. A járvány miatt tavalyelőtt el is maradt a program, míg tavaly már korlátozott létszámmal ugyan, de megrendezhettük a művelődési központban. Nagyon várjuk a mostani koncertet és bízunk benne, hogy sikerül 900 embert becsábítanunk a sportcsarnokba és ők mind nagyon jól fogják érezni magukat. Ami biztos, mi mindent megteszünk ennek érdekében – nyilatkozta Kovács Péter Dávid egyesületi elnök. 

A zenekar karmestere, Debreczeni Márk elmondta, folyamatos munkával teltek az elmúlt hónapok. Heti két, szerdánként és péntekenként tartott próbáik a következő hetekben várhatóan hosszabbak lesznek a megszokottnál.
– A zenészek számára mindig különleges jelentőséggel bírt a szilveszteri hangverseny, nem hazudok, ha azt mondom, ez a legkomolyabb fellépésünk az évben. Még áprilisban rendeztük a jubileumi templomi hangversenyünket, ahol főleg a komolyzenei vonalat vittük, míg a nyár során inkább a könnyűzene dominált. Szilveszterkor azonban mindkettőre nagy hangsúlyt kell fektetnünk, ami komoly munkát igényel mindenkitől – árulta el a karmester. 

Hozzátette, lesznek olyan zenék, melyek nemcsak a közönségnek lesznek újak, hiszen a zenekar is először lép fel velük. De a már jól megszokott kedvenceikkel, mint például az Egyiptomi indulóval, John Williams zenéivel vagy éppen a Bud Spencer – Terence Hill és a Hungária-válogatásokkal sem maradnak majd adósak. Ez utóbbiak igazi kihívást jelentek, hiszen folyamatos, 8-10 perc zenélést követel meg.

A hangversenyen ezúttal is lesznek közreműködők, hiszen a fúvósok fontosnak tartják, hogy az orosházi művészeti csoportokkal együttműködjenek. Fellépnek a mazsorettesek, a művészeti iskola moderntáncosai, a madrigál kórus tagjai és a Vörösmarty iskola ének-zene tagozatos diákjai.

Aki szeretne naprakész lenni, hogyan állnak az előkészületek, mik lesznek a csarnokba jutás tudnivalói és nem utolsó sorban, mit fog majd játszani a zenekar, kövesse be őket Facebookon, Instagramon, Twitteren, és persze érdemes beregisztrálni a Facebook eseményre is.

Az Orosházi Fúvószenekar 32. Szilveszteri hangversenyét december 29-én, 18 órától rendezik az Eötvös-csarnokban. A belépők már megválthatók a művelődési központ jegypénztárában minden hétköznap 8-16 óra között. Igyekezzenek, nagyon fogynak a jegyek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.