- hirdetés -

Szerda délelőtt érkezett meg az a kamion, ami a város karácsonyfáját hozta a főtérre. Az idei, később majd ünnepi díszekbe is felöltöztetett normann fenyő 10 méter magas.

A karácsony közeledtével már évek óta visszatérő hagyomány Orosházán, hogy az adventi ünnepségeket megelőzően felállítják a főtéren a város karácsonyfáját. Ez idén sem volt másként, a kamion rendőri felvezetés és biztosítás mellett hozta el a 23 éves, több mint 10 méter magas normann fenyőt, melyet a rákóczitelepi Virág utcából Joós István ajánlott fel.

A többmázsás fát november 23-án délelőtt helyezték el a talapzatába az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai. Az elhelyezés során a rendőrség munkatársai biztosította a helyszínt és a forgalom zavartalanságát.

– Az önkormányzat fontosnak érezte, hogy az orosházi lakosoknak, ha szűkített körben, takarékos módon is, de megrendezzük az adventi ünnepeket, ennek keretében pedig a város karácsonyfájának az elhelyezése mellett az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai már a kis házakat is építik, de ki lesz majd telepítve a jászol, a szánkók, a rénszarvas, különböző adventi installációk, valamint a főtér környékén a kandeláberek is díszkivilágítást fognak kapni – nyilatkozta Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

A város fenyőfája tehát már a helyén van, hamarosan pedig karácsonyi díszeit is megkapja. Az első közös, városi gyertyagyújtást november 27-én rendezik majd 16 órától, a fellépők a Székács József Evangélikus Iskola diákjai lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.