- hirdetés -

November 23-án újra összeül a város képviselő-testülete a polgármesteri hivatal nagytermében. A képviselők összesen hét napirendről tárgyalnak, szó lesz többek között a Petőfi Művelődési Központ vezetőjének kinevezéséről, egy közbeszerzési szerződésről, illetve az idei orosházi adventi programokról és dekorációról.

Kezdődik az ülés, Dávid Zoltán polgármester megállapította, hogy a testület határozatképes. Papp Róbert (Közösen Orosháza Városáért) hiányzik az ülésről, a képviselő előre jelezte távolmaradását, illetve Molnár Béla alpolgármester sem tudott részt venni az ülésen.

1. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Raffai János független képviselő arról érdeklődött, hogy a három garázs árverésének sikertelensége okoz-e valamilyen problémát a költségvetésben. Azt is megkérdezte, hogy mikor lesz a újra meghirdetve az árverés.

Dávid Zoltán polgármester megerősítette, hogy valóban nem sikerült. Elmondta, ez a bevétel nem volt betervezve, de természetesen minden befolyó összeg jól jön az önkormányzatnak. A jövőben igyekeznek minél több felületen meghirdetni az aukciót.

1. határozati javaslat: 10 igen, 4 tartózkodás

2. határozati javaslat: 10 igen, 4 tartózkodás

Elfogadták a napirendet.

2. Javaslat Orosháza Város Önkormányzat tulajdonában álló Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetőjének megbízására. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Kérdés, észrevétel nem volt. A testület 13 igennel és 1 tartózkodással elfogadta a napirendi pontot. Ez azt jelenti, hogy Lajti Tímea marad továbbra is a Petőfi Művelődési Központ ügyvezetője.

3. Felhatalmazás közbeszerzési feladatok ellátására vonatkozó szerződéskötésre. Az előterjesztés itt olvasható.

10 igen, 1 nem és 3 tartózkodással elfogadták a napirendi pontot a képviselők.

4. Ülnöki megbízatás megszűnése. Az előterjesztés itt található.

Kérdés, észrevétel ezúttal sem volt, 14 igennel elfogadták a napirendet.

5. Orosházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása. Az előterjesztés itt olvasható.

Kérdés ebben az esetben sem volt. Szavaztak, mindkét határozati javaslatot 12 igen és 2 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők

6. A Justh Zsigmond Városi Könyvtár, valamint a Nagy Gyula Területi Múzeum Alapító Okiratának módosítása. Az előterjesztés itt található.

Kérdés, vita nem volt. Szavaztak: 13 igen és 1 tartózkodás volt mindkét határozati javaslat esetében. Elfogadták a napirendet.

7. Orosházi Advent 2022. Az előterjesztésről bővebben itt olvashatnak.

A nehézségek ellenére az ünnepi hangulat megteremtéséhez továbbra is ragaszkodik az önkormányzat, különböző energiahatékony megoldásokat keresnek. Ahogy korábban idén is az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. helyezi ki a díszeket.

Idén is lesz városi karácsonyfa, amelyet ezen a napon állítanak fel, az Oros-haza Baráti Kör elkészíti az óriás adventi koszorút, lesz fényszarvas, lovasszán és Betlehem is. A város idén csak részlegesen lesz kivilágítva, ünnepi fénybe ezúttal a Kossuth utcai fák, illetve a főtér borul majd.

Fetser János (MSZP) kérdezett arról, hogy a kiadások látszódnak, mennyi lesz a bevételi oldal. Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója elmondta, hogy idén nem kérnek bérleti díjat a bérlőktől.

10 igen, 3 tartózkodás és egy nem – így szavaztak a képviselők a napirendről, amelyet elfogadott a testület.

Interpellációk

Kérdések

Bodóczi András (Közösen Orosháza Városáért Mozgalom) több kérdést is feltett. Arról érdeklődött, hogy miért nincs közvetítés az ülésekről. Jelezte, hogy a Táncsics gimnázium előtti zebránál a lámpa működését át kellene gondolni, mert a zöld jelzés időtartama rövid, ami főleg reggel és délután sok gondot okoz. Érdeklődött arról is, hogy mikor lesz decemberben testületi ülés.

Dávid Zoltán polgármester elmondta, hogy a testület korábbi döntése értelmében nincs közvetítés.

A jelzőlámpával kapcsolatban Oravecz Nóra alpolgármester elmondta, hogy foglalkoztak a kérdéssel, kaptak is egy árajánlatot, ami jelentős költségekkel jár. Ezért egy újabb megoldást keresnek. Bodóczi András javasolta, hogy főleg a forgalmas időszakban kérjék a rendőrség segítségét. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester azt mondta, hogy felkeresik az Orosházi Rendőrkapitányságot.

Dr. Burai Mihály jegyző elmondta, hogy várhatóan jövő kedden egy rendkívüli testületi ülést hívnak össze, de a következő testületi ülés december 15-én várható.

Raffai János arról érdeklődött, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcában az óvoda környékén található törmeléket mikor szállítják el. Benkő Ferenc vezérigazgató elmondta, hogy nem értesült a problémáról, de megköszönve a jelzést utánajárnak és intézkednek.
A független képviselő arról is érdeklődött, hogy a négy faházat kik használják majd. Ezzel kapcsolatban elmondta Benkő Ferenc, hogy az elmúlt években megszokott vállalkozókkal találkozhatak majd az orosháziak. Polyák Szabolcs kürtőskalácsot árul. lesz egy faháza az Amadeusnak, Grestyák Tünde chillit árul majd, továbbá két sátrat felállítanak, ahol kézműves termékeket kínálnak helyi kézművesek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.